Ciolacu, cu o mască „made in România”, la întâlnirea cu producătorii români de echipamente sanitare: „De ce importăm din China?”

Marcel Ciolacu cere ca statul să cumpăre măşti de bună calitate, produse în ţară, „nu să dea tunuri cu marfă proastă”, din China, importată „prin firme dubioase”, de apartament. Măştile româneşti sunt cumpărate de Jandarmeria franceză, nu şi de cea română, spune liderul PSD, care a purtat o astfel de mască la întâlnirea cu producătorii din domeniu.

Urmărește
1159 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, cu o mască „made in România”, la întâlnirea cu producătorii români de echipamente sanitare: „De ce importăm din China?”

Liderul PSD poartă o mască produsă de România pentru Franţa. întâlnire cu producătorii români de echipamente sanitare

Preşedintele PSD s-a întâlnit cu producătorii români şi patronatele din industria textilelor şi se declară extrem de îngrijorat cu privire la situaţia în care a ajuns industria confecţiilor după un an şi jumătate de pandemie. Este vorba în special despre firmele româneşti care produc măşti şi echipamente de protecţie şi care s-au plâns lui Marcel Ciolacu că sunt total ignoraţi de Guvern.
 
“Este dacă vreţi un strigăt de ajutor din partea acestor oameni care îşi văd afacerile ruinate şi sunt total abandonaţi de Guvern într-un moment de criză economică.
 
Este inadmisibil ca Guvernul să importe măşti şi echipamente de protecţie de sute de milioane de euro din China prin tot felul de buticuri şi firme de apartament, în timp ce producătorii români sunt lăsaţi să moară.
 
Este o bătaie de joc ca farmaciile să fie umplute cu tot felul de măşti neconforme care pun în pericol sănătatea populaţiei, în timp ce firmele româneşti nu primesc nicio comandă din partea statului.“, a declarat liderul PSD, la finalul discuţiilor.
 
Marcel Ciolacu susţine că a fost extrem de surprins să afle de la producătorii români că marfa românească este foarte bună pentru export, dar nu este bună pentru România. El i-a adresat premierului Cîţu trei întrebări despre „situaţia aberantă” în care statul pune producătorii locali de măşti şi alte echipamente sanitare.
 
“De ce jandarmii şi poliţiştii francezi sau italieni au uniforme produse în România, în timp ce ai noştri sunt îmbrăcaţi din China cu materiale de proastă calitate care se rup pe ei?! 
 
De ce aţi furat în pandemie sute de milioane de euro prin contracte dubioase la UNIFARM, în timp ce producătorii români sunt lăsaţi în voia sorţii?! 
 
De ce ministrul Economiei nu le-a dat niciun fel de sprijin producătorilor români din industria textilă pentru a supravieţui crizei economice?”, a afirmat Ciolacu.
 
Liderul PSD declară că va rămâne alături de producătorii români. De altfel, programul ”Fabricat în România” este unul dintre pilonii centrali ai viziunii PSD pentru relansarea economiei din programul de guvernare lansat anul trecut. 
 
„Voi continua să spun peste tot că un produs românesc cumpărat înseamnă un loc de muncă asigurat aici în România. Chiar astăzi, am identificat împreună o serie de soluţii pentru salvarea acestei industrii:  
 
1. Industria uşoară să fie desemnată industrie de suport strategică, adică Guvernul să achiziţioneze cu prioritate de la producătorii români echipamente militare, echipamente pentru medici sau pentru forţele de ordine. 
2. Stocurile din rezervele statului pentru situaţii de urgenţă să fie asigurate de Guvern de la firmele româneşti. 
3. Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să aibă o componentă clară destinată salvării industriei confecţiilor din România. Pe scurt, există programe atât pentru producerea ţesăturilor la noi în ţară, cât şi pentru testare şi reciclare. Vorbim de un întreg lanţ care se poate face cu bani europeni, care ar asigura o rezistenţă sporită a industriei în faţa unor crize viitoare”, a spus Ciolacu, conform unui comunicat al PSD.
 
Alături de HORECA, industria confecţiilor a fost cea mai afectată de criză şi de lipsa totală de sprijin din partea Guvernului: peste 60 de mii de români şi-au pierdut locurile de muncă în ultimul an, o treime din cele peste 7.800 de firme au dat faliment, iar multe dintre cele care au supravieţuit produc la 20-30% din capacitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici