Ciolacu: Dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată

  • „Cu lege, fără lege”, drona rusă ce a pătruns duminică în teritoriul aerian al României „ar fi fost lovită imediat”, a spus miercuri Marcel Ciolacu.
  • Declaraţia vine în contextul în care duminică dimineaţa o dronă a fost urmărită de sistemul radar în spaţiul aerian naţional.
Urmărește
1909 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată

Ciolacu: Dacă vreo dronă intră pe teriotoriul României, va fi doborâtă de îndată

Legislaţia privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate nu permite doborârea acestora, motiv care a dus la îngrijorări în rândul opiniei publice şi a politicienilor români.

În acest context, Marcel Ciolacu a declarat, referitor la drona rusă, că „e o discuţie mult mai serioasă”.

„Eu spun cu certitudine - dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, este identificată şi ea e trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată. Am ridicat F16 şi am monitorizat toată traiectoria ei pe teritoriul României, cum, de altfel, au făcut şi alte state. Avem poliţie aeriană intetrnaţională. Nu vă faceţi griji că acea dronă ar fi putut lovi o ţintă pe teritoriul României. Ar fi fost lovită imediat, cu protocol, cu lege, fără lege, nu se joacă nimeni”, adaugă Ciolacu.

Echipe din MApN, în cooperare cu specialişti din Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat luni proximitatea localităţii Periprava, judeţul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească.

Preşedinta Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc, a afirmat marţi că a adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să discute despre despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici