Ciolacu, despre dorinţa PNL de a face alianţă de dreapta: E o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă

Este o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă, spune premierul Marcel Ciolacu, despre dorinţa PNL, exprimată de preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, de a avea o alianţă de dreapta care să guverneze România după alegerile din iarna acestui an.

Urmărește
395 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre dorinţa PNL de a face alianţă de dreapta: E o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă

Ciolacu, despre dorinţa PNL de a face alianţă de dreapta: E o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă

Întrebat dacă are o altă variantă la care se gândeşte pentru a face o coaliţie de guvernare după alegerile generale, în condiţiile în care preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că şi-ar dori o alianţă de dreapta, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că el nu îşi mai doreşte aşa ceva, după „dezastrul pe care l-a adus fosta alianţă de dreapta”.

„Ştiţi că este o mare diferenţă între dorinţă şi putinţă. Eu unul am fost contemporan cu o mare coaliţie de dreapta care a dus un dezastru pentru România şi ştiţi mai bine decât mine acest lucru şi ştiţi de ce PSD a fost nevoit să intre la guvernare, după 8 luni de guvernare de dreapta. Eu nu îmi mai doresc acest lucru. Cum vor arăta următoarele guvern şi coaliţii de guvernare, sunt fem convins de un singur lucru: că niciun partid nu va putea face singur un guvern. Va trebui să facă alianţe politice. De asta sunt ferm convins. Restul, o să decidă românii”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PNL a spus că toate partidele de dreapta trebuie să fie alături de PNL la alegeri şi că în mod normal PNL ar fi ales o coaliţie de dreapta, însă partenerul, respectiv USR, a dat dovadă de „imaturitate”, dar „aşteaptă să se maturizeze”.

„Am fi vrut să construim coaliţia cu partenerul firesc de dreapta, dar imaturitatea lui politică a făcut imposibilă continuarea acestei alianţe. O spun clar: ne dorim să facem o coaliţie cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastră opţiune şi aşa va fi. Mai mult, aceasta este şi opţiunea pe care majoritatea românilor o exprimă la urne. Doar că vrem un partener previzibil, pe care ne putem baza, matur şi responsabil. Guvernarea ţării în actualul context intern şi internaţional nu este o joacă de copii. Îi aşteptăm să se maturizeze, să înţeleagă lecţia pe care românii le-au dat-o la ultimele alegeri şi îi asigur că au în PNL un partener de proiect naţional pe termen lung. Forţele de dreapta trebuie să stea în aceste alegeri alături PNL”, a spus Ciucă, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, în cadrul căruia a fost desemnat candidat oficial la alegerile prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici