Ciolacu, despre scandalul de la Pantelimon: Trebuie un audit cu experţi naţionali şi internaţionali

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în şedinţa de guvern, că în cazul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” trebuie făcut un audit cu experţi naţionali şi internaţionali pentru toate procedurile de lucru din spitale.

Urmărește
118 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre scandalul de la Pantelimon: Trebuie un audit cu experţi naţionali şi internaţionali

Ciolacu, despre scandalul de la Pantelimon: Trebuie un audit cu experţi naţionali şi internaţionali

Ciolacu atrage atenţia că scandalul de la spitalul „Sf. Pantelimon” poate genera lipsă de încredere în actul medical.

„Văd că ancheta în cazul Sfântul Pantelimon a produs o emoţie naţională transformată însă în dispută publică dură. Sunt acuzaţii aruncate fără limite la adresa medicilor ce pot genera lipsă de încredere în actul medical, cu consecinţe grave şi pe termen lung. Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba. Iar cine a greşit, indiferent de nume, să plătească”, spune Ciolacu.

Premierul spune, însă, că este nevoie de un audit la acest spital.

„Trebuie făcut însă şi un audit, cu experţi naţionali şi internaţionali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale, de la Terapie Intensivă continuând pe fiecare domeniu în parte”, mai spune Ciolacu.

Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi contestaţia doctoriţelor Maria Alexandra Miron şi Mirela Păiuş şi s-a dispus punerea în libertate a acestora. Instanţa nu a luat nicio măsură restrictivă în privinţa dreptului de a profesa, astfel că cele două doctoriţe s-ar fi putut întoarce la lucru. Miercuri, însă, ele şi-au depus cererea pentru concediu de odihnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici