Ciolacu, după ce o fată a fost ucisă de urs: Vom cere sesiune extraordinară în Parlament

Nu se va da liber la împuşcat urşi în României după bunul plac al fiecăruia, dar va exista o iniţiativă şi se va cere sesiune extraordinară în Parlament pentru adoptarea acesteia, spune premierul Marcel Ciolacu după ce o fată a fost ucisă de urs.

Urmărește
2100 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, după ce o fată a fost ucisă de urs: Vom cere sesiune extraordinară în Parlament

Ciolacu, după ce o fată a fost ucisă de urs: Vom cere sesiune extraordinară în Parlament

Ciolacu a precizat că nu este neapărat vorba de împuşcarea urşilor, acolo unde sunt mai mulţi, ci despre „o selecţie”.

„Am vorbit şi cu domnul ministru, am vorbit şi cu cei mai implicaţi şi mai ştiutori în domeniu. Este o aglomeraţie în anumite zone, urşii nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară. Am vorbit şi cu domnul Simonis, preşedinte Camerei Deputaţilor, pentru că modificarea nu se poate face decât prin Parlament. După discuţiile cu Ministrul Mediului pornim o iniţiativă şi vom cere o sesiune extraordinară în Parlament”, a declarat premierul.

Întrebat în ce constă schimbarea, Ciolacu a spus „viaţa oamenilor primează”, dar nu se va da liber la împuşcat urşii în România „fiecare cum dorim şi când dorim”.

O fată de 19 ani a murit, marţi, după ce a fost atacată de urs, pe traseul Jepii Mici din Bucegi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici