Ciolacu, după decizia TAS în cazul gimnastei Ana Maria Bărbosu: adevărul a ieşit învingător

Adevărul a ieşit învingător, aşa cum ar trebui sǎ fie într-o competiţie care are la bază valorile olimpismului, a spus, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Urmărește
1471 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, după decizia TAS în cazul gimnastei Ana Maria Bărbosu: adevărul a ieşit învingător

Ana Maria Bărbosu

„S-a făcut dreptate! Am reuşit să obţinem, în faţa instanţei sportive, medalia de bronz pe care Ana Maria Bărbosu a câştigat-o pe merit la sol! Bravo, Ana Maria, este răsplata firească a unei performanţe pentru care ai muncit atâţia ani! Mă bucur cǎ, până la urmă, adevărul a ieşit învingător, aşa cum ar trebui sǎ fie într-o competiţie care are la bază valorile olimpismului”, spune premierul Marcel Ciolacu, după decizia TAS.

Acesta adaugă că regretă că de aceeaşi decizie nu beneficiază şi Sabrina Voinea, „aşa cum era normal”, dar precizează că „Sabrina rămâne o câştigătoare”.

„Pentru că prin toată atitudinea ei demnă şi frumoasă a demonstrat lumii întregi că românii sunt conştienţi de valoarea lor şi că ştiu să lupte pentru asta! Cred cǎ aceasta este o lecţie importantă pe care gimnastele noastre olimpice ne-o transmit – să nu renunţăm niciodată să luptăm atunci când ştim că avem dreptate”, mai spune Ciolacu.

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federaţia Română de Gimnastică (FRG) şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu. Cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă.

Ciolacu ameninţase că nu va merge la festivitatea de închidere a Olimpiadei, mâprogramată mâine seară, după scandalul de la gimnastică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici