Ciolacu îi dă replica lui Ciucă, pe tema banilor din PNRR: Oamenii vor să vadă lideri care-şi asumă răspunderea, nu care stau pe margine şi critică

  • Oamenii aşteaptă de la noi soluţii şi vor să vadă lideri care-şi asumă răspunderea, nu care stau pe margine şi critică, spune Marcel Ciolacu.
  • El i-a transmis, marţi seara, lui Nicolae Ciucă, faptul că este nevoie de o decizie politică clară cu privire la pragul pentru microîntreprinderi.
Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Ciolacu îi dă replica lui Ciucă, pe tema banilor din PNRR: Oamenii vor să vadă lideri care-şi asumă răspunderea, nu care stau pe margine şi critică

„Închei cu un mesaj pentru toţi membrii Guvernului şi pentru toţi angajaţii administraţiei centrale. Deşi urmează o campanie electorală, prioritatea noastră este, în următoarele două luni, să recuperăm întârzierile şi să salvăm toţi banii din PNRR! Oamenii aşteaptă de la noi soluţii şi vor să vadă lideri care-şi asumă răspunderea, nu care stau pe margine şi critică. Eu îmi voi asuma să iau acele decizii care să aducă în România toţi banii din PNRR, fără să mă gândesc la calcule politice”, afirmă Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

Liderul PNL Nicolae Ciucă îi transmitea, miercuri dimineaţă, preşedintelui PSD Marcel Ciolacu faptul că nu va putea câştiga alegerile prezidenţiale evitând problemele reale ale României şi spune că începe să fie „inflaţie de cuvântul „asumare”, după ce Ciolacu a punctat că este nevoie de o decizie politică clară cu privire la pragul pentru microîntreprinderi. „Acela pus în PNRR de guvernul de dreapta condus de preşedintele PNL de la acea vreme - dl. Cîţu!”.

„Oamenii trebuie să ştie: avem de ales între a scădea pragul la microîntreprinderi şi a lua în jur de 300 de milioane de euro sau a renunţa la bani şi a păstra cuantumul actual de 500 de mii de euro. Vreţi nu vreţi, domnule Ciucă: sunteţi parte a deciziei! Asumaţi-vă!”, şi-a încheiat premierul mesajul.

Comisia propune suspendarea parţială a plăţii, în conformitate cu articolul 24 alineatul (6) din Regulamentul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Această procedură le oferă statelor membre timp suplimentar pentru a îndeplini jaloanele sau ţintele restante. Nu este precizată nicio sumă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici