Ciolacu, la aniversarea acordării cetăţeniei pentru evrei: Statul român nu ar fi existat fără evrei

„Statul român modern nu ar fi existat în forma sa actuală fără contribuţia comunităţii evreieşti”, a spus Marcel Ciolacu, cu ocazia evenimentului dedicat celebrării a 145 de ani de la acordarea cetăţeniei române evreilor, evidenţiind rolul esenţial pe care evreii l-au avut în construirea României.

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, la aniversarea acordării cetăţeniei pentru evrei: Statul român nu ar fi existat fără evrei

Ciolacu la aniversarea acordării cetăţeniei pentru evrei: Statul român nu ar fi existat fără evrei

„Statul român modern nu ar fi existat în forma sa actuală fără contribuţia civică, economică, ştiinţifică şi culturală a membrilor comunităţii evreieşti”, a declarat Ciolacu, subliniind importanţa contribuţiei acestei comunităţi la dezvoltarea statului român modern.

În discursul său, premierul a amintit că membrii comunităţii evreieşti au luptat pe front pentru România în timpul Războiului de Independenţă şi al Primului Război Mondial, chiar şi atunci când nu erau recunoscuţi ca cetăţeni. El a subliniat că „încetăţenirea primului evreu are o valoare simbolică importantă”, marcând începutul recunoaşterii oficiale a contribuţiei lor.

Ciolacu a subliniat şi parteneriatul solid dintre România şi Israel, afirmând că „cooperarea noastră desfăşurându-se cu succes în diferite domenii de interes comun”. Premierul a reiterat sprijinul României pentru poporul israelian în contextul crizei din Orientul Mijlociu şi a condamnat atacurile teroriste din 7 octombrie.

„România va continua să pledeze pentru eliberarea imediată şi fără precondiţii a tuturor ostaticilor ţinuţi captivi de Hamas”, a adăugat Ciolacu. De asemenea, el a mulţumit Statului Israel pentru sprijinul acordat în evacuarea copiilor palestinieni care ajung în România pentru tratament medical.

În final, premierul a reafirmat angajamentul Guvernului României de a combate antisemitismul şi de a promova educaţia cu privire la contribuţia comunităţii evreieşti.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de Orchestra Filarmonicii din Israel, sub bagheta dirijorului Zubin Mehta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici