Ciolacu: Motivarea în cazul Şoşoacă întăreşte discuţia privind necesitatea unei ample reforme a CCR

  • Premierul Marcel Ciolacu a declarat că motivarea în cazul Şoşoacă întăreşte discuţia privind necesitatea unei ample reforme a CCR.
  • Totodată, şeful Guvernului a vorbit despre implicaţiile cazului în campania electorală spunând că nu va intra în „galopul electoral practicat de unii candidaţi”.
Urmărește
185 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Motivarea în cazul Şoşoacă întăreşte discuţia privind necesitatea unei ample reforme a CCR

Mesajul a fost trimis pe Facebook.

„Motivarea Curţii Constituţionale în cazul doamnei Şoşoacă întăreşte discuţia privind necesitatea unei ample reforme a CCR. Această discuţie trebuie să plece de la realitatea că procedura actuală transformă CCR într-o instanţă care nu îi oferă celui în cauză dreptul la apărare sau recurs. De aceea, consider că între BEC şi CCR ar trebui să existe un filtru de legalitate pe care îl poate asigura doar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De aici trebuie să pornim discuţia, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială”, a spus Marcel Ciolacu.

În partea a doua a mesajului, premierul a anunţat că refuză să intre „în acest galop electoral inconştient practicat de unii candidaţi”.

„Am însă o mare dilemă. Cât de mult trebuie să ai atrofiat muşchiul bunului-simţ să susţii sus şi tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului şi a urii împotriva evreilor?! Chiar şi într-o campanie electorală, există anumite linii roşii care nu trebuie trecute. Pentru a nu arunca societatea românească în urmă cu 50 de ani. Nu voi intra niciodată în acest galop electoral inconştient practicat de unii candidaţi. Singura discuţie raţională şi serioasă din societate trebuie să fie legată de reforma CCR. Şi asta voi face eu”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici