Ciolacu pleacă la Bruxelles pentru a discuta despre PNRR şi poziţia de comisar european

  • Premierul Marcel Ciolacu pleacă miercuri la Bruxelles.
  • El se va întâlni cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
  • Cei doi vor discuta despre PNRR şi poziţia de comisar european din partea României.
Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Ciolacu pleacă la Bruxelles pentru a discuta despre PNRR şi poziţia de comisar european

Sursa foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

Premierul va fi însoţit de câţiva miniştri.

„Voi pleca după amiază la Bruxelles pentru întâlnirea de mâine cu preşedinta Comisiei Europene, dna Ursula von der Leyen. Vom discuta despre stadiul îndeplinirii PNRR, împreună cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi ministrul Finanţelor. Vom analiza şi ultimele evoluţii despre Cererea de Plată 3, concret situaţiile legate de conducerile companiilor de stat din energie şi transporturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că va discuta la Bruxelles despre poziţia de comisar european care va reveni României.

„Evident, voi discuta cu doamna Preşedintă şi despre portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană. După această discuţie voi trimite numele şi nominalizarea viitorului comisar european din partea României”, a precizat Ciolacu.
Nominalizarea a provocat discuţii în coaliţia de guvernare. Marţi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu există un mandat din partea coaliţiei care să vizeze postul de comisar european care va reveni României. Nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, a explicat Ciucă.

„Fac un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat şi să discutăm serios despre nevoile României, nu ale PSD. Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne”, a precizat Nicolae Ciucă.

Numele vicepreşedintelui Parlamentului European, Victor Negrescu (PSD), este vehiculat pentru a fi propus pentru un mandat de comisar european.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici