Ciolacu: Relaţiile dintre România şi Germania sunt astăzi la vârful lor istoric din ultimii 35 de ani

Premierul Marcel Ciolacu susţine că relaţiile dintre România şi Germania sunt astăzi la vârful lor istoric din ultimii 35 de ani şi că schimburile bilaterale au ajuns anul trecut la 43 de miliarde de euro.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Relaţiile dintre România şi Germania sunt astăzi la vârful lor istoric din ultimii 35 de ani

Ciolacu:Relaţiile dintre România şi Germania sunt astăzi la vârful lor istoric din ultimii 35 de ani

Premierul a făcut declaraţiile, joi seara, la evenimentul de celebrare a Zilei Unităţii Germane, organizat de Ambasada Republicii Federale Germania în România.

„Relaţiile dintre România şi Germania sunt astăzi la vârful lor istoric din ultimii 35 de ani. Acest lucru se datorează în primul rând celor două comunităţi: a românilor care trăiesc în Germania şi a minorităţii germane din România. În al doilea rând, antreprenoprilor, care au creat legături economice solide. Germania este primul partener comercial al României cu o valoare a schimburilor bilaterale de peste 43 de miliarde de euro anul trecut”, a spus Marcel Ciolacu,

El susţine că bunele relaţii se datorează şi valorilor pe care le cele două ţări le împărtăşesc atât la nivel de societate, cât şi de lidership politic.

„Avem convingerea că putem creşte şi consolida prezenţa investitorilor germani pe pieţele româneşti în sectoare importante pentru economia românească: infrastructură, industria de apărare, digitalizare, securitate cibernetică, sănătate, energie, cercetare şi inovare, şi nu în ultimul rând start-up. Ne dorim, de asemenea, continuarea cooperării excelente în domeniul educaţiei”, a adăugat şeful Guvernului.

Acesta a spus că România contează în continuare pe sprijinul Germaniei pentru finalizarea cât mai rapidă a procesului de aderare la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici