Ciolacu: România se alătură astăzi unui club foarte restrâns de state partenere cheie ale SUA

România se alătură astăzi unui club foarte restrâns de state partenere cheie ale SUA, spune premierul Marcel Ciolacu, prezent la ceremonia de semnare a Acordului privind împrumutul din Fondul pentru Finanţare Militară al Statelor Unite ale Americii.

Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: România se alătură astăzi unui club foarte restrâns de state partenere cheie ale SUA

Ciolacu: România se alătură astăzi unui club foarte restrâns de state partenere cheie ale SUA

„Accesul României la o finanţare semnificativă de 920 de milioane de dolari din partea SUA reprezintă un argument puternic al încrederii şi statutului de care ţara noastră se bucură în relaţia cu aliatul nostru strategic. De fapt, România se alătură astăzi unui club foarte restrâns de state partenere cheie ale SUA, care au beneficiat până acum de acest program dezvoltat prin Fondul pentru Finanţare al Statelor Unite ale Americii. Şi mă bucur că vom folosi aceşti bani atât pentru a consolida capacitatea de apărare a României prin dotarea cu tehnică modernă a Forţelor Armate Române, cât şi pentru a dezvolta industria locală de apărare”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că sunt două direcţii absolut esenţiale pe care România trebuie să se concentreze în perioada următoare.

„Vom dezvolta noi capacităţi de producţie în România, vom crea locuri de muncă pentru români şi vom redeveni relevanţi în ceea ce priveşte producţia de echipamente militare la nivel regional. În acelaşi timp, vom avea acces la tehnică militară de cel mai înalt nivel, care ne va ajuta să lucrăm împreună cu SUA şi aliaţii noştri din NATO pentru consolidarea apărării colective şi descurajarea ameninţărilor la adresa României şi ţărilor aflate pe flancul estic al Alianţei”, adaugă premierul.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, a subliniat importanţa semnării acordului, considerând acest moment un pas esenţial în consolidarea parteneriatului strategic dintre România şi SUA.

„Acest împrumut FMF explorează teritorii noi pentru susţinerea unei iniţiative public-private comune în România pentru producerea de muniţii de artilerie. Această colaborare revoluţionară reflectă importanţa eforturilor de modernizare a apărării României”, spune Kavalec.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici