Ciolacu s-a întâlnit cu liderii asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi: legea va fi modificată

  • Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit joi cu reprezentanţii asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi.
  • Legea va fi modificată astfel încât veniturile lor să fie menţinute la un nivel care să asigure un trai decent, a transmis Ciolacu.
Urmărește
183 afișări
Imaginea articolului Ciolacu s-a întâlnit cu liderii asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi: legea va fi modificată

Ciolacu s-a întâlnit cu liderii asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi: legea va fi modificată

Părţile au agreat soluţiile şi calendarul de modificare a legislaţiei, astfel încât veniturile persoanelor cu handicap vizual grav, precum şi ale persoanelor cu handicap grav şi accentuat să fie menţinute la un nivel care să asigure un trai decent, au anunţat reprezentanţii Guvernului.

„Respect munca, dreptul la o viaţă decentă şi este absolut firesc să venim cu soluţiile legislative care să răspundă aşteptărilor dumneavoastră. Am implicat instituţiile guvernamentale responsabile pentru ca prin dialog să modificăm legislaţia într-un calendar cât mai strâns, în avantajul semenilor noştri cu dizabilităţi”, a spus premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea desfăşurată la Palatul Victoria.

Potrivit calendarului discutat, până la sfârşitul acestei săptămâni, grupul de lucru format la nivelul Guvernului va transmite reprezentanţilor organizaţiilor cu dizabilităţi un set de propuneri de modificare a Legii nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare. Aceste propuneri vor avea în vedere menţinerea nivelului veniturilor de care beneficiază în prezent şi completarea acestor venituri cu noi forme de sprijin pentru o viaţă decentă.

În decurs de o săptămână, este aşteptat un punct de vedere cu privire la setul de propuneri, hotărârea finală urmând să fie agreată de comun acord de toate organizaţiile reprezentative ale persoanelor cu dizabilităţi.

După această etapă, grupul de lucru instituit în acest sens la nivelul Guvernului va iniţia un proiect de act normativ cu putere de lege. Asupra acestui proiect vor avea loc consultări la nivelul coaliţiei de guvernare iar, ulterior, va fi transmis spre dezbatere şi aprobare Parlamentului, astfel încât în luna noiembrie noile reglementări să fie adoptate, a mai transmis Guvernul.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu la consultări au mai participat vicepremierul Marian Neacşu şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Casei Naţionale de Pensii Publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici