Ciolacu şi-a adus aminte că e fiu de ofiţer: este un destin asumat

Ca fiu de ofiţer, ştiu că a-ţi servi Ţara nu este doar o profesie, este un destin asumat în numele unor idealuri esenţiale pentru dezvoltarea naţiunii noastre, spune de Ziua Armatei premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului Ciolacu şi-a adus aminte că e fiu de ofiţer: este un destin asumat

Ciolacu şi-a adus aminte că e fiu de ofiţer: este un destin asumat

„Ca fiu de ofiţer, ştiu că a-ţi servi Ţara nu este doar o profesie, Este un destin asumat în numele unor idealuri esenţiale pentru dezvoltarea naţiunii noastre. Iar cele două cuvinte, Onoarea şi Patria, ce reprezintă deviza de pe fiecare drapel de luptă al Armatei Române, trebuie să ne ghideze pe toţi. Cu gândul la jurământul faţă de ţară, trebuie să fim responsabili – chiar dacă azi a început campania electorală şi suntem competitori politici. Trăim vremuri complicate, cu un război la graniţă şi trebuie să facem faţă unei situaţii de securitate ce generează provocări neîncetate. Ca premier, prioritatea mea este ţara noastră să se dezvolte în pace şi linişte. Iar România nu va fi atrasă în niciun război! Pacea, stabilitatea şi securitatea României este garantată sută la sută prin Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii şi prin apartenenţa la NATO”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă că „actuala situaţie ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a armatei”.

„Ne obligă să investim masiv în industria de apărare. Cu cei 2,5% din PIB pentru Apărare, ne vom dota cu sisteme de armament de ultimă generaţie pentru toate categoriile de forţe armate. În egală măsură, vom asigura resurse umane foarte bine instruite şi motivate pentru performanţă. În egală măsură, vom continua să susţinem Ucraina să-şi apere independenţa şi suveranitatea, fiindcă este vital pentru a asigura pacea României. Şi vom sprijini din toate puterile Republica Moldova să îşi păstra orientarea pro-europeană. Sunt două ancore pe care le vom consolida în faţa încercărilor Rusiei de a destabiliza regiunea – şi politic, şi economic”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
armată,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici