Ciolacu şi Grindeanu inaugurează 10 km din Autostrada A0

Încă 10 kilometri din Autostrada A0 Sud, lotul 1, din zona nodului rutier cu Autostrada A2, au fost inauguraţi, duminică de premierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Urmărește
1669 afișări
Imaginea articolului Ciolacu şi Grindeanu inaugurează 10 km din Autostrada A0

Ciolacu şi Grindeanu inaugurează 10 km din Autostrada A0

Ceo 10 kilometri de autostradă din A0, inelul sudic, se dau în circulaţie miercuri.

„În acest moment, toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa din zilele următoare. Din acest moment, Ministerul Transporturilor, are în lucru 780 de km de autostradă şi drum expres. Toate sunt şantiere în lucru şi aproximativ 1500 de km de cale ferată. Normal, mai ales în zona rutieră, unde, de exemplu, numai Autostrada Moldovei, unde sperăm că anul acesta să dăm în circulaţie vreo 140 de km, partea de cofinanţare din fondurile europene a PNRR mai exact este de aproape 50%. Ca să închidem tot acest inel, (...) aici este cea mai mare parte din deficitul de care vorbim de fiecare dată. Eu nu voi opri investiţiile în acest ritm se dezvoltă România, lucru pe care l-au făcut şi alte state europene şi membre UE. Acelaşi lucru l-a făcut şi portugalia, Spania, şi Italia. Este cel mai bun moment al României pentru investiţii, mai ales în zona de infrastructură. Pentru că automat, când ai infrasstructură, este Autostrada Moldovei, vor veni şi investiţii”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu a spus că o parte din A0 s-a inaugurat şi anul trecut, dar şi la începutul anului acesta.

„Cert e că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea şi acestor 10 km se va circula pe peste 33 de km de autostradă de la DN6, adică drumul spre Alexandria, până aici, la intersecţia cu A2. De asemenea, anul trecut au fost inauguraţi 20 de km pe A0 Nord. Vorbim de peste 50 de km de autostradă în jurul Bucureştiului, din aproximativ 100. Suntem cam la jumătate.
Lotul celălalt, lotul 3, este undeva la 79%. Eu am fost împreeună cu domnul director pe lotul 3 de autostradă, cel care face legătura acestei autostrăzi cu Autostrada A1, spre Piteşti. Sunt 3-4 puncte critice pe care trebuie să le depăşească llunile următoare. Sunt câteva pasaje, este o relocare masivă de utilităţi”, spune ministrul Transporturilor.

Grindeanu speră că în această toamnă se va putea da drumul la circulaţie şi pe lotul 3.

„Monitorizeze atent această lucrare şi eu, şi domnul director, astfel încât în această toamnă să putem circula de la A1, adică Austrada care vine de la Piteşti, pe autostradă în jurul Bucureştiului, pe varianta sudică, până la Constanţa. Pe scurt, dacă vă veţi urca pe autostradă la Craiova, că trebuie să se termine şi acele tronsoane anul acesta, veţi putea merge pe autostradă până la Constanţa la sfârşitul acestui an”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici