Ciolacu: Şi România resimte pericolele războiului hibrid, care îmbracă diferite forme

Şi România resimte pericolele războiului hibrid, care îmbracă „diferite forme”, spune premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul de marcare a 25 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării.

150 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Şi România resimte pericolele războiului hibrid, care îmbracă diferite forme

Ciolacu: Şi România resimte pericolele războiului hibrid, care îmbracă diferite forme

„Misiunile militarilor români din structurile de informaţii au avut o contribuţie remarcabilă la securitatea României şi la marile proiecte de politică externă ale ţării noastre. În cei 20 de ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil, implicat activ în promovarea valorilor şi principiilor democratice, a securităţii şi stabilităţii în spaţiul euroatlantic şi în afara sa. Militarii noştri au contribuţii valoroase la acţiunile Alianţei de asigurare a securităţii României, întregii regiuni şi a tuturor statelor membre NATO. Beneficiem de cea mai cuprinzătoare garanţie de securitate pe care am avut-o vreodată, de o prezenţă aliată consolidată şi o postură NATO întărită, de descurajare şi apărare pe teritoriul naţional şi în regiune. Pentru România, integrarea în structurile euroatlantice a fost nu doar un deziderat strategic de politică externă şi securitate, ci şi un obiectiv pentru care întreaga societate românească şi-a unit forţele. Prin acţiunile statului român, ale militarilor noştri, este imperativ să menţinem încrederea cetăţenilor români în capacitatea de apărare a Alianţei”, afirmă Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, „războiul din Ucraina ne-a făcut pe toţi mai conştienţi de pericolele războiului hibrid, care se întinde dincolo de graniţele războiului fizic”.

„Şi România resimte pericolele războiului hibrid, care îmbracă diferite forme. În acest context, rolul structurilor de informaţii este cu atât mai important. Trebuie să rămânem vigilenţi pentru apărarea valorilor în care credem, pentru garantarea securităţii economiei şi cetăţenilor noştri! În această luptă pentru bine, un rol vital îl au structurile de informaţii militare, iar munca personalului din domeniul informaţiilor pentru apărare constituie baza demolării tuturor provocărilor, ameninţărilor şi riscurilor care ameninţă statul român şi cetăţenii săi. Aveţi toată susţinerea Guvernului României şi a mea, personală, în calitate de prim-ministru”, încheie premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici