Ciolacu: SUA trebuie să ajungă pe unul dintre primele trei locuri în topul investitorilor străini în România

„Statele Unite trebuie să ajungă, în anii următori, cel puţin pe unul dintre primele trei locuri în topul investitorilor străini, şi pe primul loc între partenerii noştri comerciali din afara Europei”, arată premierul Marcel Ciolacu.

87 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: SUA trebuie să ajungă pe unul dintre primele trei locuri în topul investitorilor străini în România

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

„Securitatea cetăţenilor noştri este asigurată în mod direct prin Parteneriatul Strategic pe care îl avem cu SUA”, continuă postarea Ciolacu.

Premierul susţine că România va continua să fie un partener deschis şi determinat să contribuie la întărirea acestui parteneriat, cu rezultate pozitive la nivel bilateral, regional şi transatlantic.

Ciolacu la Ambasada SUA: România datorează, în parte, propria creştere economică investiţiilor americane

„Este cunoscut faptul că România datorează, în parte, propria creştere economică investiţiilor americane, prin transferul de tehnologie şi cunoaştere realizate. Tot aşa, companiile americane prezente în România datorează o importantă parte a profiturilor lor personalului bine pregătit şi mediului de afaceri ofertant din România. Este reprezentativ, în acest sens, faptul că, atât numărul de angajaţi, cât şi profiturile companiilor americane cu investiţii în România, s-au dublat în ultimul deceniu. În 2023, comerţul dintre România şi SUA, impulsionat, în principal, de cele peste 8.700 de societăţi comerciale cu participare americană din România, s-a situat la peste 5,3 miliarde USD. În acelaşi timp, comerţul cu servicii se apropie de pragul a 2 miliarde USD. Profit de prilej pentru a saluta rezultatele celei de-a IX-a runde a Dialogului Strategic România-SUA şi accentul pus în cadrul discuţiilor din iunie, de la Washington, pe cooperarea economică şi în domeniul energetic. Cooperarea economică bilaterală reprezintă un pilon major al Parteneriatului nostru Strategic, un pilon care şi-a demonstrat importanţa pentru ambele părţi, dar al cărui potenţial este departe de a fi atins”, a declarat premierul la la recepţia găzduită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei Americii, celebrată în 4 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici