Cioloş acuză Parlamentul de decizii electorale: Vom căuta soluţii pentru indemnizaţia mamelor. Sper să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale

Premierul Dacian Cioloş a spus că Guvernul va căuta soluţii pentru indemnizaţiile mamelor, precizând însă că pentru creşterea natalităţii, argument invocat de parlamentari în promovarea legii, este nevoie de alte măsuri şi că speră că aleşii îşi vor aminti de acest subiect şi după alegeri.

Urmărește
2542 afișări
Imaginea articolului Cioloş acuză Parlamentul de decizii electorale: Vom căuta soluţii pentru indemnizaţia mamelor. Sper să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale

Cioloş acuză Parlamentul de decizii electorale: Vom căuta soluţii pentru indemnizaţia mamelor. Sper să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale

"Vom căuta o soluţie prntru această indemnizaţie. Pentru stimularea creşterii natalităţii insă, trebuie să mergem dincolo de indemnizaţii, să ne gândim la grădiniţe, la locuinţe pentru tineri. Sper ca Parlamentul să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale", a scris premierul, într-un dialog cu cei care comentau pe pagina sa de Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât.

Principala modificare adusă legislaţiei vizează eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/lună al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, precum şi acordarea indemnizaţiei pe perioada până când copilul împlineşte vârsta de doi ani. Mai exact, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Calculul indemnizaţiei se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, în situaţia în care decide să se întoarcă în câmpul muncii, părintele va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită – indemnizaţia minimă este de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

Guvernul a avut obiecţii legate de lege şi a cerut Parlamentului să indice sursa de finanţare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici