Cioloş bate în retragere: Pentru mine, etapa implicării active în politica de partid se încheie

„Pentru mine însă, cel puţin pentru o bună perioadă de timp, începând de azi, etapa implicării active în politica de partid se încheie”, susţine marţi Dacian Cioloş, într-o postare pe Facebook, în ziua în care şi-a încheiat mandatul de europarlamentar.

Urmărește
546 afișări
Imaginea articolului Cioloş bate în retragere: Pentru mine, etapa implicării active în politica de partid se încheie

Cioloş are demisia din politică în mână

„Închei azi mandatul de europarlamentar şi totodată, un ciclu de şapte ani de activitate politică activă de partid. Au fost ani extraordinari, marcaţi de multiple provocări, de crize interne şi internaţionale. Din poziţiile de responsabilitate pe care le-am avut, le-am gestionat pe toate cu bună-credinţă, căutând mereu ca interesul public să fie cel care îmi ghidează deciziile. Uneori am avut succes, alteori am greşit, am căutat să învăţ din greşeli atât cât am putut – însă am trăit aceşti ani cu intensitate, cu conştiinţa că tot ce fac este supus examenului public şi cu hotărârea de a rămâne loial valorilor şi principiilor cu care şi pentru care am intrat în politică”, susţine fostul premier al României.

El spune că şi-a încurajat colegi şi colege, foşti colaboratori să se implice politic, în partide, să-şi asume funcţii publice.

„Cred în continuare că ţara şi cetăţenii ei câştigă din implicarea politică a oamenilor buni şi oneşti, a profesioniştilor, care aleg să intre în serviciul public şi în slujba cetăţenilor. Pentru mine însă, cel puţin pentru o bună perioadă de timp, începând de azi, etapa implicării active în politica de partid se încheie. Simt că am ajuns la un punct de la care, utilitatea şi eficienţa mea ţin de un alt mod de exprimare decât cel politic, într-un partid. Nu spun niciodată, niciodată, însă văd acest sfârşit de mandat ca pe o nouă etapă”, susţine Dacian Cioloş.

„Personal, în următoarea perioadă am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele, să mă concentrez pe şantierele unde experienţa mea profesională şi experienţa politică acumulată în toţi aceşti ani, pot fi cel mai bine valorificate”, a adăugat el.

El susţine că dorinţa lui este să rămână activ în România şi în Europa, chiar şi fără să candideze în acest an sau să facă politică de partid.: „Am câteva proiecte şi idei pe care vreau să le pun în practică – voi reveni asupra acestora în lunile următoare. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, pentru încredere, pentru mandatul pe care mi l-aţi acordat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici