Cioloş, despre aderarea la Schengen: Sunt state membre care se vor uita atent la raportul MCV

Comisarul european pe Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, marţi, că România şi Bulgaria sunt pregătite din punct de vedere tehnic să adere la spaţiul Schengen, dar că sunt state membre care se vor uita atent şi la raportul privind MCV care urmează să fie publicat în luna iulie.

5 afișări

"Cred că nu este nicio îndoială, cel puţin din analizele tehnice, că România şi Bulgaria sunt pregătite din punct de vedere tehnic să adere la spaţiul Schengen. Comisia Europeană şi-a menţinut poziţia că aceste două state membre trebuie evaluate pe baza criteriilor actuale, însă decizia este politică, a Consiliului European, unde este nevoie de un vot unanim", a declarat acioan Cioloş.

Comisarul European a făcut aceste afirmaţii în timpul unei întrevederi cu membrii comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul României.

El a reamintit că la ultimul Consiliu JAI s-a decis ca discuţiile să fie reluate cel târziu în septembrie.

"În cazul României cu siguranţă că sunt state membre care se vor uita atent şi la raportul privind MCV care urmează să fie publicat în luna iulie", a mai spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici