Cioloş îl propune pe rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, ministru al Educaţiei. Care sunt propunerile pentru Transporturi si Relaţiile cu Românii de Pretutindeni

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, este noua propunere pentru Ministerul Educaţiei, managerul Sorin Buşe pentru ministerul Transporturilor, iar Maria Ligor pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Urmărește
3792 afișări
Imaginea articolului Cioloş îl propune pe rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, ministru al Educaţiei. Care sunt propunerile pentru Transporturi si Relaţiile cu Românii de Pretutindeni

Cioloş îl propune pe rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, ministru al Educaţiei. Care sunt propunerile pentru transporturi si relaţiile cu românii de pretutindeni

Cioloş a anunţat marţi într-o conferinţă de presă propunerile pe care le va trimite miercuri preşedintelui Klaus Iohannis.

Astfel, prof. univ. dr. Mircea Dumitru este propus pentru portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, managerul Petru Sorin Buşe este propus pentru portofoliul de ministru al Transporturilor, iar diplomatul Maria Ligor este propusă pentru portofoliul de ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de Şeful Cancelariei Primului-Ministrului, Dragoş Tudorache.

Mircea Dumitru, de la conducerea Univeristăţii din Bucureşti la Ministerul Educaţiei

Mircea Dumitru, propunerea premierului pentru ministerul Educaţiei, este profesor univeristar, rector al Universităţii din Bucureşti şi membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Propus marţi pentru Ministerul Educaţiei, după demiterea lui Adrian Curaj, Mircea Dumitru ar urma să îşi preia mandatul după ce preşedintele Klaus Iohannis va semna decretul de numire a sa în funcţie şi după depunerea jurământului, cel mai probabil miercuri.

A mai deţinut poziţia de rector al Universităţii din Bucureşti în perioada 2011-2015 şi prorector între 2008-2011.

A fost membru al CNADTCU în 2012-2016 şi Preşedinte al panelului Ştiinţe Umaniste şi Arte al CNATDCU în perioada 2010-2012. În perioada 2000-2008 a fost Decan al Facultăţii de Filosofie, Universitatea din Bucureşti.

Din 1998 este Doctor în Filosofie al Universităţii din Bucureşti şi, din acelaşi an, Doctor în Filosofie al Tulane University, New Orleans, Louisiana, SUA.

A publicat trei cărţi de autor şi este coautorul unui manual de logică şi argumentare. A coordonat colecţia Filosofie contemporană a Editurii Polirom, Iaşi, a publicat zeci de studii şi articole în reviste şi volume de specialitate.

În 2001 a primit Premiul “Mircea Florian” al Academiei Române, pentru lucrarea “Modalitate şi incompletitudine. Logica modală ca logică de ordin superior” Editura ‘Paideia’, Bucuresti, 2001. În iulie 2005 a primit Ordinul Bernardo O’Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile.

Din septembrie 2014, este membru corespondent al Academiei Române. Este membru al Advanced Reasoning Forum şi al Institute International de Philosophie, Paris şi Preşedinte al Asociaţiei Române de Filosofie Analitică. În perioada 2002-2008 a fost membru în board-ul ştiinţific al New Europe College, iar între 2011 şi 2014, Preşedinte al European Society for Analytic Philosophy.

Vorbeşte fluent limba engleză şi cunoaşte limbile franceză şi germană la un nivel mediu. S-a născut la Bucureşti, la 14 iulie 1960. Este căsătorit şi are doi copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici