- Home
- Politic
- PARIS, (22.01.2016, 18:23)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cioloş: UE să ţină cont de specificităţile ţărilor în cazul refugiaţilor. Cotele nu sunt o soluţie
Uniunea Europeană ar trebui să ţină cont de specificităţile statelor membre în problema distribuirii refugiaţilor, afirmă premierul Dacian Cioloş, într-un interviu acordat ziarului Le Monde, subliniind că relocarea extracomunitarilor pe baza unei formule matematice "nu este o soluţie bună".
Urmărește
3128 afișări
Cioloş: UE să ţină cont de specificităţile ţărilor în cazul refugiaţilor. Cotele nu sunt o soluţie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"România a acceptat să participe la planul de primire a imigranţilor. Cu toate acestea, există un blocaj din cauza cotelor impuse, care sunt respinse de numeroase state. Suntem pregătiţi să ne asumăm responsabilităţile, în funcţie de capacităţi. Eu aşa înţeleg solidaritatea. Trebuie să fim ospitalieri şi deschişi, dar şi realişti, altfel este vorba de lipsă de responsabilitate. România nu are o tradiţie de primire a imigranţilor noneuropeni, aşa cum au anumite ţări din vestul şi sudul Uniunii Europene. Toleranţa şi solidaritatea sunt un lucru, capacitatea de primire, altceva", a declarat Dacian Cioloş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Problema imigranţilor nu ar trebui să se limiteze la o cifră de împărţit. Imigranţii trebuie să se poată integra în cultura şi sociatatea ţării-gazdă. Prin urmare, un mecanism obligatoriu, legat de o formulă matematică, nu este o soluţie bună", a spus Cioloş.
"Susţinem ideea Comisiei Europene de consolidare a Agenţiei europene a frontierelor (Frontex) prin crearea unui corp comun al agenţilor de frontieră. Atât timp cât nu suntem în măsură să controlăm fluxurile de imigranţi, este dificil să avansăm cu discuţiile pe tema dispozitivului de repartizare a imigranţilor în statele Uniunii Europene", a apreciat premierul României.
Întrebat dacă România vrea în continuare să adere la Schengen deşi spaţiul de liberă circulaţie este în pericol, Cioloş a răspuns:
"Dacă vrem să aderăm la Schengen este pentru a fi membri ai unui sistem solid şi funcţional. România îndeplineşte toate criteriile solicitate pentru a adera la Schengen, dar este încă la uşă. Ne-au fost impuse, la fel şi Bulgariei, criterii suplimentare, referitoare la buna funcţionare a justiţiei şi la combaterea corupţiei, condiţii care nu au existat pentru alţii. Ne-am făcut temele şi în aceste domenii. Pentru deblocarea lucrurilor, o aderare etapizată la Spaţiul Schengen poate fi un lucru bun, în special cu frontierele din aeroporturi. Acest lucru nu ar fragiliza în plus Spaţiul Schengen şi ar fi o recunoaştere a eforturilor depuse de România. În privinţa frontierelor terestre, România a demonstrat că ştie să le securizeze", a subliniat Cioloş.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Reuniune a miniştrilor de Interne din state UE pe tema verificărilor în interiorul Schengen
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe