Cionca-Arghir:Aştept ca Macovei să explice cum va stabili cine e vinovat;PDL riscă să piardă primari

Preşedintele Comisiei de regulament a Camerei, Iustin Cionca-Arghir (PDL), a declarat, marţi, că, în opinia sa, criteriile de integritate propuse de Monica Macovei la Statutul PDL sunt "o încercare de a da o altă imagine PDL", dar partidul riscă să piardă mulţi primari.

Urmărește
2 afișări

"Dacă vor trece aceste criterii, înseamnă că toţi primarii care au ajuns în instanţă, practic, nu vor mai putea să candideze pe listele PDL. Aceste criterii de integritate ar putea să fie o încercare de a da o altă imagine partidului, dar să nu cădem în cealaltă extremă şi să nu fim noi mai catolici decât instanţele", a spus Cionca-Arghir.

El a arătat că PDL trebuie să fie "extrem de prudent", pentru că "riscă să piardă mulţi primari".

"Trebuie să fim extrem de prudenţi, pentru că riscăm să pierdem mulţi primari, care sunt practic expuşi în fiecare zi prin acţiunile pe care le fac ei, sunt ordonatori de credite şi s-ar putea să rămânem fără mulţi primari în campania pentru alegerile locale", a explicat Iustin Cionca-Arghir.

El a spus că aşteaptă să aibă o discuţie cu Monica Macovei, pentru a afla cum stabileşte aceasta care sunt cei vinovaţi, care nu pot candida pe listele PDL. "Aştept o discuţie cu doamna Monica Macovei, să-mi explice cum va stabili ea cine e vinovat. Cred că singura forma de a stabili este prin hotărârea definitivă a instanţei", a adăugat Cionca-Arghir.

BPN al PDL a stabilit, luni, propunerile de modificare a Statutului, printre care suspendarea automată a membrilor care sunt trimişi în judecată pentru fapte săvârşite cu intenţie şi derogarea de la condiţii de vechime pentru care candidează la şefia PDL.

Aceste propuneri au fost făcute de către europarlamentarul Monica Macovei şi au fost susţinute şi de Cristian Preda şi Sever Voinescu.

Modificările la Statut urmează să fie aprobate sâmbătă, la CNC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici