Cioroianu va cere autorităţilor italiene să ia măsuri pentru prevenirea unor "acte xenofobe"

MAE condamnă atacul comis vineri seara la Roma asupra unui grup de patru cetăţeni români, precizând că ministrul Adrian Cioroianu va transmite autorităţilor italiene că opinia publică românească aşteaptă ca autorităţile italiene să ia măsuri "pentru ca astfel de acte xenofobe să nu se repete".

3 afișări
Imaginea articolului Cioroianu va cere autorităţilor italiene să ia măsuri pentru prevenirea unor "acte xenofobe"

Cioroianu va cere autorităţilor italiene să ia măsuri pentru prevenirea unor "acte xenofobe"

Conform unui comunicat remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX, Ambasada României la Roma a luat imediat legătura cu prefectul Romei şi Chestura, pentru a solicita detalii cu privire la acest incident.

"MAE condamnă în modul cel mai ferm acest act de agresiune la adresa cetăţenilor români. Am solicitat şi solicităm în continuare autorităţilor italiene competente să ancheteze de urgenţă acest caz, să identifice şi să pedepsească persoanele vinovate", precizează comunicatul, adăugând că "Ministrul Adrian Cioroianu va comunica autorităţilor abilitate italiene că întreaga opinie publică românească aşteaptă ca instituţiile statului italian să întreprindă măsurile necesare pentru ca astfel de acte xenofobe să nu se mai repete".

MAE precizează că patru cetăţeni români, aflaţi în parcarea unui magazin din Roma, au fost atacaţi de un grup de circa zece persoane, italieni, agresorii purtând cagule şi căşti şi fiind înarmaţi cu bastoane şi sticle sparte.

În urma agresiunii, cei patru cetăţeni români au fost internaţi în spital, unul dintre ei aflându-se în stare gravă, iar un altul fiind externat, adaugă MAE, precizând că, în prezent, consulul României la Roma întreprinde demersurile necesare pentru contactarea victimelor şi asigurarea asistenţei necesare acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici