- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.04.2024, 14:16)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cîrstoiu, ironii la adresa lui Dan: Rolul nostru nu e să spunem că apa caldă va veni a doua zi
Profesorul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a prezentat, duminică, planul de termoficare pentru Bucureşti şi a spus, între altele, că rolul său şi al echipei nu e să spună că „apa caldă ca veni a doua zi”, lucru pe care bucureştenii l-au auzit în 2020 de la Nicuşor Dan.
Urmărește
450 afișări
Cîrstoiu, ironii la adresa lui Dan: Rolul nostru nu e să spunem că apa caldă va veni a doua zi
Cîrstoiu a spus că azi preţul gicacaloriei în Bucureşti este de aproape 1000 de lei şi că partea de subvenţie este reprezentată de 65%.
„Vă informez că în Primăria Generală a Capitală ar fi trebuit să plătească, în anul 2023, 1,8 miliarde de lei subvenţii. Bugetul Primăriei Generale pentru anul trecut a prevăzut doar o plată de 1,1 miliarde de lei, adică rezultă un deficit real de 700 de milioane de lei care ar fi trebuit plătit de Primăria municipiului Bucureşti către Termoenergetica. Asta înseamnă un deficit din start de 700 de milioane de lei, ceea ce va împinge cele două companii într-o perioadă foarte dificilă tocmai prin ineficienţa acestei relaţii între Primărie – Termoenergetica şi Elcen. Această situaţie poate duce la intrarea din nou în insolvenţă a celor două companii, cum a fost în trecut, cu atât mai mult cu cât Primăria – deşi i s-a cerut acest lucru – nu a generat un audit pentru a putea face aceste plăţi”, spune Cîrstoiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
Acesta a precizat că trebuie avute în vedere soluţiile energetice ale oraşului, aceasta fiind o zonă cu soluţii energetice destul de sărace.
„Trebuie privit şi din prisma inexistenţei unui PUG al Capitalei. Este inexistent, deşi de 4 ani auzim de el. Nu putem vorbi astăzi de această hartă GIS în PUG care ne-ar da informaţii absolut concrete şi de o importanţă majoră pentru reţelele de termoficare. Discuţiile despre trendul zile în materie de energie: decarbonarea este de bază. Noi vorbim în continuare despre soluţii ale problemelor de bază ale oamenilor, iar rolul nostru nu e să venim să spunem că apa caldă va veni a doua zi cum aţi mai auzit, ci am putea aveam rolul de a spune că prin eficienţa noastră şi prin dialog constructiv vom putea oferi oamenilor o adminsitraţie care aduce căldură în sufletele lor”, a mai spus candidatul PNL - PSD.
Cătălin Cîrstoiu a mai spus că în privinaţ termoficării, Bucureştiul anului 2024 „este exact în aceea şi situaţie ca acum 10 ani”, cu rchipamente şi reţele vechi în proporţie de 90%.
„Din punct de vedere financiar vorbim despre o datorie a Termoenergetica faţă de Elcen care este de aproape 1 miliard, sunt sumele restante plus penalităţi. Vorbim despre avarii frecvente, mulţi dintre oameni ajung acasă, constată că nu au apă caldă, nu au apă rece, nu au căldură, au un copil mic şi nu au cu ce să îl spele, vorbim de întreruperi neanunţate, fără predictibilitate în ceea ce priveşte alimentarea cu apă caldă, vorbim de un consum crescut de gaze naturale, despre un preţ de 1000 de lei al gigacaloriei, cu subvenţie de 65%. Vă dau exemplu Oradea, un oraş care a ştiut să îşi găseascăc soluţii: preţul gigacaloriei este 350 de lei, faţă de 1000, cu subvenţii de 15%, faţă de subvenţii de 65% Sunt 4000 de conducte în subteran, 1000 de kilometri în conducte principale şi 3000 în conducte secundare, ritmul de schimbare de 100 de km în 4 ani ne aduce la 40 de ani de acum înainte în a schimba conducte, lucru absolut necesar, dar nu în ritmul acesta”, a mai spus Cîrstoiu.
Potrivit medicului candidat, consumul în Bucureşti este mai mare decât producţia de energie. Din cele 858.000 de locuinţe existente în Bucureşti, 560.000 sunt branşate la sistemul centralizat de termie. 17% încă folosesc încălziri individuale: gaze, lemne sau alte materiale combustibile, restul fiind bazate pe centrale de locuinţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe