Ciucă a câştigat procesul în care a cerut suspendarea analizei tezei sale de doctorat

Premierul Nicolae Ciucă a câştigat procesul prin care a cerut suspendarea analizei tezei de doctorat, presupus a fi plagiată, după ce UEFISCDI a depus recursul tardiv. Decizia ÎCCJ este definitivă. UEFISCDI transmite, vineri, că a depus recursul cu respectarea termenului legal.

Urmărește
1140 afișări
Imaginea articolului Ciucă a câştigat procesul în care a cerut suspendarea analizei tezei sale de doctorat

Ciucă a câştigat procesul în care a cerut suspendarea analizei tezei sale de doctorat

Premierul Nicolae Ciucă a dat în judecată Ministerul Educaţiei, pe vremea când ministru era Sorin Cîmpeanu, pentru ca instituţia să suspende înregistrarea sesizărilor privind lucrarea sa de doctorat, presupus a fi plagiată.

Ciucă a câştigat procesul pe fond, la Curtea de Apel Bucureşti, dar Ministerul Educaţiei a făcut recurs.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins însă recursul, în 19 ianuarie, constatând tardivitatea depunerii acestuia.

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a transmis vineri că recursul a fost cu respectarea termenului legal prevăzut de Codul Civil.

„La termenul din 19.01.2023, magistratul asistent a prezentat referatul cauzei, moment în care a fost invocată, din oficiu de către Instanţă, tardivitatea recursului depus în data de 08.07.2022. Consilierul juridic a solicitat să fie prezentate detalii despre data primirii Comunicării hotărârii la UEFISCDI, precum şi numele persoanei care a primit plicul ce conţinea Comunicarea. Conform datelor prezentate de Instanţă, comunicarea a fost primita in 30.06.2022, de către d-na VB la punctul de control al clădirii în care UEFISCDI are sediul. Menţionăm ca d-na VB nu este angajata UEFISCDI şi nu avea atribuţii de primire corespondenţă pentru instituţie iar Comunicarea a ajuns la Secretariatul UEFISCDI pe data 04.07.2022, fără nicio informare asupra faptului că a fost primită la o dată anterioară”, arată UEFISCDI.

Potrivit comunicatului, instanţa a încuviinţat să fie transmise prin e-mail dovezile şi probele care să justifice faptul că a fost primită Comunicarea la o alta dată, iar UEFISCDI a trimis înscrisuri şi probe. Astfel, având in vedere aspectele transmise, UEFISCDI consideră că a depus recursul în dosar cu respectarea termenului legal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici