Ciucă, despre protestele din 10 august: Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că ziua de 10 august 2018 rămâne un moment simbolic, în care „românii au arătat că se pot mobiliza pentru a apăra justiţia de asaltul politic coordonat de conducerea de atunci a PSD”: „Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre din istoria recentă”.

Urmărește
303 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre protestele din 10 august: Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre

Ciucă, despre protestele din 10 august: Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre

„Ziua de 10 august 2018 ne-a arătat cât de importantă este apărarea democraţiei şi a dreptului la liberă exprimare în faţa oricărui regim care încearcă să suprime vocea oamenilor. Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre din istoria recentă şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă ca asemenea evenimente să nu se mai întâmple vreodată. 10 august 2018 rămâne un moment simbolic, în care românii au arătat că se pot mobiliza pentru a apăra justiţia de asaltul politic coordonat de conducerea de atunci a PSD”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că reacţia disproporţionată a forţelor de ordine împotriva celor care îşi exercitau paşnic dreptul de a protesta a dat o lovitură gravă încrederii cetăţenilor în instituţiile statului la acea vreme.

„Trebuie să continuăm să construim un stat în care fiecare cetăţean ştie că este respectat şi ascultat de către autorităţi şi că justiţia este una funcţională, eficientă şi dreaptă”, încheie Ciucă.

Mii de oameni au protestat, în 10 august 2018, în Piaţa Victoriei faţă de măsurile luate de Guverul condus atunci de Viorica Dăncilă. La un moment dat, manifestările au devenit violente, iar forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici