Ciucă, la Ziua Marinei: La mică distanţă de aici se aude sunetul războiului

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, joi, la sărbătoarea de la Constanţa, dedicată Zilei Marinei Române, că traversăm o perioadă tulbure în regiune, pentru că „la mică distanţă de aici se aude sunetul războiului”, şi vedem cât de importantă este apărarea rutelor maritime.

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Ciucă, la Ziua Marinei: La mică distanţă de aici se aude sunetul războiului

Ciucă, la Ziua Marinei: La mică distanţă de aici se aude sunetul războiului

„An de an ne regăsim la malul Mării Negre pentru a onora marinarii militari şi civili care navighează sub drapelul României. Patriotism, credinţă, curaj sunt cuvintele care descriu cel mai bine această zi de 15 august. Curajul marinarilor români militari şi civili este o sursă de mândrie şi inspiraţie pentru noi toţi. A fi marinari este o opţiune de viaţă, o vocaţie care implică sacrificii, eforturi, muncă şi dedicare. Atunci când navigaţi sub pavilion românesc faceţi cinste României şi vă suntem recunoscători. Este o sărbătoare care nu ne dă voie să uităm cine suntem şi ne reaminteşte că dincolo de diferenţele dintre noi ne uneşte iubirea de ţară, dorinţa ca România să fie apărată, iar familia şi comunităţile noastre să trăiască în siguranţă. Adesea vremurile ne încearcă, ne testează curajul, credinţa şi patriotismul, dar asta nu ne opreşte, ne face mai puternici ca naţiune”, a spus Ciucă, în discursul său la Ziua Marinei Române.

Preşedintele Senatului a afirmat că traversăm o perioadă tulbure în regiune, pentru că „la mică distanţă de aici se aude sunetul războiului”.

„Ucraina luptă cu statul agresor Rusia nu doar pentru a-şi apăra teritoriul, ci şi în numele valorilor democratice şi ordinii de drept. Trebuie precizat că invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă este apărarea lor”, spune Ciucă.

Acesta reaminteşte faptul că România, ca stat membru NATO, a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe Flancul Estic al NATO, înţelegând specificul regiunii Mării Negre şi prioritatea sa în arhitectura de securitate.

„Recentul Summit NATO de la Washingtwon a reconfirmat importanţa strategică acordată de Organizaţia Nord-Atlantică regiunii Mării Negre în care ţara noastră este un actor cheie. La mică distanţă de locul în care ne aflăm, în localitatea Mihail Kogălniceanu, construim alături de aliaţi cea mai mare bază militară NATO din Europa. A investi în propria apărare şi securitate este o chestiune de responsabilitate în primul rând faţă de România şi faţă de cetăţenii noştri. De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare printr-un program pe termen lung de înzestrare a Forţelor Navale Române consolidăm apărarea Flancului Estic al NATO”, a declarat Nicolae Ciucă.

El afirmă că România contribuie la securitatea în regiune „pentru că dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului”.

De asemenea, Ciucă le-a mulţumit tuturor marinarilor militari şi civili, lucrătorilor portuari şi constructorilor navali pentru că „deşi sunteţi mereu pe ape, vă număraţi printre românii care au cu adevărat picioarele pe pământ” şi le-a adus un omagiu eroilor marinari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici