Ciucă: Noua Strategie Naţională pentru Sport motivează sportivii români de a face înaltă performanţă

  • Prim-ministrul Nicolae Ciucă a participat, la Palatul Victoria, la prezentarea proiectului de Strategie Naţională pentru Sport.
  • Ministrul Sportului, Eduard Novak a prezentat draftul documentului strategic final, această etapă fiind premergătoare celei de dezbatere publică.
Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Noua Strategie Naţională pentru Sport motivează sportivii români de a face înaltă performanţă

„Elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport este unul dintre obiectivele programului de guvernare şi este important să oferim, de la nivelul Guvernului, o perspectivă clară de dezvoltare şi modernizare pentru sportul românesc. Sportivii români ne-au oferit multe bucurii prin performanţele obţinute în competiţiile europene şi internaţionale. Şcoala trebuie să se afle la baza piramidei performanţei sportive. Prin descentralizare vom oferi autorităţilor locale instrumentele de care au nevoie pentru a oferi comunităţii infrastructura de bază pentru practicarea sportului. Alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi de ceilalţi parteneri instituţionali, Ministerul Sportului va trebui să găsească cele mai bune formule de sprijin, mai ales din perspectiva mecanismelor de finanţare, pentru a valorifica cât mai bine potenţialul şi motivaţia sportivilor români de a face performanţă la nivel înalt”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul arată că Strategia Naţională pentru Sport 2022-2032 reprezintă documentul cadru care stabileşte viziunea de dezvoltare şi direcţiile majore, având ca funcţie principală direcţionarea şi coagularea tuturor eforturilor, resurselor şi acţiunilor întreprinse într-o direcţie coerentă, care să poziţioneze sportul ca o prioritate naţională.

„Elaborarea unei strategii naţionale pentru sport reprezintă o oportunitate pentru România, iar nevoia unei astfel de iniţiative şi a unor obiective clare s-a resimţit acut în ultimii 30 de ani. Strategia Naţională pentru Sport se bazează pe trei piloni de dezvoltare: sportul comunitar, sportul în educaţie şi sportul de performanţă. Vom continua dialogul cu partenerii noştri pentru ca, la finalul perioadei de dezbateri, să avem un document solid, viabil şi util pentru atingerea obiectivelor propuse”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Printre cele mai importante obiective strategice privind Sportul din România se numără prioritizarea sporturilor olimpice de tradiţie, care au adus performanţe României, crearea unui sistem sportiv predictibil şi transparent, descentralizarea structurilor şi bazelor sportive din structurile de stat, finanţarea federaţiilor prioritare în baza unor strategii pe termen lung, cu obiective finale la Jocuri Olimpice şi Paralimpice, dar şi obiective intermediare şi crearea unui sistem în care sportivii de performanţă să se poată antrena în cele mai bune condiţii, cu accent pe conceptul de pregătire centralizată controlată.

Ministerul Sportului va continua procesul de definitivare a Strategiei, în acest sens urmând să lanseze procesul de dezbatere publică.

La şedinţă au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, precum şi reprezentanţi ai ministerelor Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Educaţiei, Sănătăţii, Apărării Naţionale, Muncii şi Solidarităţii Sociale, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici