Ciucă: Nu noi gestionăm Ministerul Muncii. E o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii

Ministerul Muncii, care nu e gestionat de PNL, trebuie să vină cu o propunere pentru rezolvarea situaţiei pensiilor, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă: „Cred că e o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii.”

Urmărește
446 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Nu noi gestionăm Ministerul Muncii. E o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii

Ciucă: Nu noi gestionăm Ministerul Muncii. E o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii

„Există această situaţia în care cei cărora nu li se măreşte pensia şi cei care beneficiază de prevederile legii, dar pe aplicarea actualei formule pensia într-un anume fel scade, dar rămân în plată cu pensia actuală în anii următori nu vor benefia de indexare pentru că trebuie ca prin acea indexare să se ajungă la valoarea nominală a pensiei şi abia de acolo să înceapă să beneficieze de creşterea cuantumului pensiei în funcţie de indexare”, spune Nicolae Ciucă.

Liderul liberal afirmă că a cerut clarificarea situaţiei.

„Am văzut că s-a dat vina pe Partidul Naţional Liberal, de parcă noi gestionăm Ministerul Muncii, motiv pentru care cred că e o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii, de verificare a acestor probleme şi clarificare şi rezolvare a acestei situaţii, pentru sunt probleme inclusiv din punct de vedere legal, de o anumită problemă a legii care nu trebuie să se apliuce retroactiv. Ca atare, cei care sunt mai pricepuţi ca mine în domeniul legislativ şi decât noi care putem să venim să luăm decizii politice să primim propunerea necesară astfel încât să se rezolve această situaţie”, adaugă Ciucă.

Întrebat cine ar trebui să vină cu propunerea, el a indicat Ministerul Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici