Ciucu, despre referendumul lui Nicuşor Dan: Banii trebuie să urmeze competenţele legale

  • Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, spune că banii trebuie să urmeze competenţele legale, când a fost întrebat, marţi, dacă este de acord cu referendumul lui Nicuşor Dan.
  • Acesta a spus că va vota „Da” la referendum, aceasta fiind decizia PNL.
Urmărește
87 afișări
Imaginea articolului Ciucu, despre referendumul lui Nicuşor Dan: Banii trebuie să urmeze competenţele legale

Ciucu, despre referendumul lui Nicuşor Dan: Banii trebuie să urmeze competenţele legale

Întrebat, marţi, dacă susţine trecerea tuturor atribuţiilor de urbanism la Primăria Capitalei şi reducerea bugetelor primăriilor de sector pentru a se mări bugetul Capitalei, Ciprian Ciucu a spus că în ceea ce priveşte partea de urbanism, „în general” susţine, dar că trebuie văzută cu foarte mare atenţie încărcătura birocratică pe care o va avea Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

„Apoi, mi-ar plăcea ca cel puţin pentru proiecte publice să rămână la primăria de sector pentru că acestea sunt foarte importante, dar în general susţin. În ceea ce priveşte bugetul, aşa cum am declarat, această discuţie urmează să aibă loc pentru că banii trebuie să urmeze competenţele legale. Dacă PMB are competenţe şi justifică ca banii să meargă acolo, nu am niciun fel de problemă, dar vorbim de capacitatea administrativă. Cu alte cuvinte, dacă PMB are termoficare, apa-canal, utilităţi mari, evident că are nevoioe şi de bani pentru investiţii dar să aibă şi capacitate administrativă. Dar şi primăriile de sector au prelaut atribuţii importante pe utilităţi. În primul rând managementul deşeurilor, care atârnă foarte mult de bugetul fiecărui sector. Este la sectoare. Şcolile: tot ce înseamnă proiecte noi sunt la sectoare, parcurile trebuie să fie la sectoare. De asemenea, investiţii semnificative. Ca să putem vorbi de împărţirea bugetului, trebuie să facem o analiză, o matrice, să vedem ce tipuri de competenţe trebuie să fie la Primăria Generală şi ce tipuri de competenţe să meargă la sectoare, după care bugetul să urmeze atribuţiile şi competenţele legale pe care le au primăriile şi proiectele”, a declarat Ciprian Ciucu.

Întrebat, apoi, dacă va vota „Da” la referendum din convingere sau pentru că aceasta este decizia partidului, Ciucu a spus că „de cele mai multe ori convingerea mea este alături de PNL”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici