Claudiu Năsui: O eventuală guvernare PNL-USR va depinde de realizarea unor reforme

  • O eventuală guvernare PNL-USR va depinde de realizarea unor reforme, declară la RFI deputatul Uniunii Salvaţi România, Claudiu Năsui.
  • El spune, pe de altă parte, despre alegerile prezidenţiale că miza este ca în turul secund să nu intre doi pesedişti, aluzie la Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană.
Urmărește
357 afișări
Imaginea articolului Claudiu Năsui: O eventuală guvernare PNL-USR va depinde de realizarea unor reforme

Claudiu Năsui: O eventuală guvernare PNL-USR va depinde de realizarea unor reforme

Claudiu Năsui spune ce înseamnă pentru USR candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale.

„Practic, se naşte un fel de pol al status-quo-ului, al celor care au avut tangenţă sau au fost în PSD. Domnul Mircea Geoană a fost şi preşedintele PSD. Ceea ce încearcă acum vechea clasă politică din România este să aibă un tur doi în care românii să nu aibă de ales decât între PSD şi PSD şi asta este marea miză a primului tur al acestor alegeri, să nu ajungem să avem în turul doi numai pesedişti”, afirmă el.

Întrebat în ce condiţii vede posibilă o guvernare PNL-USR după alegeri, deputatul a răspuns: „În condiţiile în care se votează câteva reforme-cheie, care ar face România o ţară în care chiar să funcţioneze şi Sănătatea şi Educaţia şi mai ales în care românii să aibă salarii decente, ne referim aici la reducerea taxării muncii, care este foarte taxată în România, motiv pentru care avem şi cea mai mare sărăcie în muncă, oameni care deşi muncesc 40 de ore pe săptămână, tot sunt săraci sau în risc de sărăcie (...), în condiţiile în care s-ar vota câteva reforme-cheie, cum ar fi reducerea taxării muncii, reducerea cheltuielilor, dreptul de a alege în Educaţie, Pilonul II al Sănătăţii şi lucruri de genul acesta, cred că o guvernare e posibilă. Dar o guvernare doar de dragul guvernării, doar ca să avem nişte miniştri care fac reforme doar în ministerul lor şi care se uită cum restul miniştrilor fac un dezmăţ bugetar, asta nu e o soluţie care să se mai poată întâmpla, după mine”.

Întrebat dacă una dintre condiţiile pentru un Guvern cu PNL ar fi ca viitorul premier să fie de la USR, Claudiu Năsui a precizat: „Nu am discutat lucrul acesta. Doamna Lasconi a spus foarte clar că l-ar prefera pe domnul Bolojan şi eu cred că domnul Bolojan este o alegere extrem de inspirată”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici