Clotilde Armand, consilier USB: Liviu Mihaiu a ajuns la dezbaterea lui Nicuşor Dan pentru că noi eram într-o şedinţă atunci

Clotilde Armand, consilier USB, a declarat duminică referitor la apropierea lui Liviu Mihaiu de partidul din care face parte că fostul guvernator al Deltei nu este "în niciun caz membru" şi că a participat la o dezbatere cu Nicuşor Dan pentru că foarte mulţi din USB erau într-o şedinţă.

Urmărește
4709 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand, consilier USB: Liviu Mihaiu a ajuns la dezbaterea lui Nicuşor Dan pentru că noi eram într-o şedinţă atunci

Clotilde Armand, consilier USB: Liviu Mihaiu a ajuns la dezbaterea lui Nicuşor Dan pentru că noi eram într-o şedinţă atunci

Întrebată într-o emisiune de la B1TV ce legătură are Liviu Mihaiu cu partidul din care face parte, Clotilde Armand a spus că acesta a ajuns la prima dezbatere din campania pentru alegerile locale pentru că foarte mulţi din partid erau într-o şedinţă atunci.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat că atunci, în ultimul moment i s-a cerut lui Nicuşor un susţinător, eram toţi în altă parte. (...) A fost o cerere de moment, s-a dus şi soţul meu atunci. Eram într-o şedinţă cu foarte mulţi din USB, noi aveam ceva şi n-am putut să ne ducem", a susţinut Armand.

Ea a precizat că Liviu Mihaiu nu e "în niciun caz membru", că nu l-a văzut niciodată la sediul partidului şi a subliniat că nu îl cunoaşte personal.

Bogdan Olteanu este suspectat de procurorii anticorupţie că a făcut trafic de influenţă pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în acest sens. Astfel, cei doi s-ar fi înţeles ca în schimbul demersurilor efectuate de Bogdan Olteanu "pe lângă membrii guvernului pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator, Sorin Ovidiu Vântu urma să îi dea un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă", susţin procurorii.

Potrivit referatului cu propunerea de arestare, Sorin Ovidiu Vântu i-ar fi cerut unui alt apropiat, care se ocupa de firmele sale din alte jurisdicţii, să transfere suma de un milion de euro din contul bancar deschis în Cipru în contul unei societăţi în Bulgaria. "Potrivit documentelor bancare aflate la dosarul cauzei, societatea din Cipru a transferat un milion de euro în contul de unde intermediarul a retras banii în trei zile consecutive în octombrie 2008. După câteva zile, la solicitarea lui Sorin Ovidiu Vântu, a remis această sumă lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul partidului".

Din referat nu reiese dacă există alte probe care să indice că Olteanu a intrat în posesia banilor.

Totodată, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi oferit consultanţă pentru campania electorală din 2008, când Bogdan Olteanu a candidat pentru un mandat de deputat. Potrivit referatului, Sorin Ovidiu Vîntu ar fi recunoscut faptele la audieri, însă ar fi spus că Bogdan Olteanu i-a cerut suma de 2 milioane de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, respectiv un milion în interes personal.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Bogdan Olteanu, acesta ar fi recunoscut întâlnirile cu Vîntu, din vara anului 2008 şi ar fi spus a avut discuţii cu premierul de la acea vreme în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu "susţinând însă că a făcut acest lucru din convingere, solicitarea suspectului Sorin Ovidiu Vântu coincizând cu propriile sale opinii, astfel încât nu a cerut şi nu primit niciun folos material pentru acest demers".

Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunării în perioada 2008-2009, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu a ştiut de presupusă tranzacţie referitoare la numirea sa în funcţie.

"Mă bucur că am fost guvernatorul Deltei Dunării timp de aproape cinci luni (2008-2009) şi că printre măsurile pe care le pot pune pe masă azi sunt: interzicerea vânătorii, regulamentul de urbansim şi construcţii în Delta Dunării, interzicerea pescuitului la sturion sau asaltul fără precedent asupra braconierilor. NU am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator. Probabil că am fost un foarte bun pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (şi) pe şeful Camerei Deputaţilor la mână. Dacă e să intrăm in alt registru, sunt "onorat" că "transferul" meu a avut o asemenea cotă, dar sunt ingrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai Deltei Dunării (mă iertaţi emoticon smile:) ), a ajuns în fruntea Deltei Dunării printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel. Nimeni dintre cei implicaţi în acest scandal "sud-american" NU m-a sunat vreodată să-mi ceară ceva! Pentru simplul motiv că astea au fost condiţiile pe care le-am pus guvernului Tăriceanu pentru a accepta postul. Justiţia să-şi facă (toată) datoria!", a scris Liviu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici