Cluj: Primarul se declară neplăcut surprins că la un spectacol la grădiniţă s-a dansat pe imnul PDL

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi-a exprimat dezacordul faţă de faptul că un grup de copii de la grădiniţa "Mica sirenă" au dansat, de 8 Martie, în faţa sa pe melodia imnului PDL, şi a spus că "politica nu are ce căuta în unităţile de învăţământ", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
6 afișări

Sorin Apostu (PDL) susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că doreşte să transmită tuturor instituţiilor de învăţământ din municipiu că aşteptările sale ca primar de la ceea ce primesc elevii şi copiii zi de zi se referă la "educaţie de calitate, fără niciun fel de influenţe externe".

"Am fost neplăcut surprins să constat că, intenţionat sau nu, unele dintre persoanele care se ocupă de educaţia copiilor din grădiniţa «Mica sirenă» au ales mai multe melodii, dintre care una, deşi nu avea cuvinte, este un cântec reprezentativ pentru o formaţiune politică, iar alta, de asemenea, a fost utilizată de către o altă formaţiune în cadrul unor acţiuni politice de notorietate. Îmi exprim public dezacordul cu privire la acest lucru şi doresc să transmit tuturor instituţiilor de învăţământ din municipiu că aşteptările mele ca primar de la ceea ce primesc elevii şi copiii zi de zi de la dânşii se referă la educaţie de calitate, fără niciun fel de influenţe externe, care nu îşi au rostul în viaţa lor de şcolari. Politica nu are ce căuta în unităţile de învăţământ", a spus Apostu.

Apostu a solicitat în mod public Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj să se asigure că ceea ce ar trebui să fie evident pentru dascălii clujeni, respectiv lipsa politicii în şcoli şi grădiniţe, "este un deziderat asumat şi conştientizat la nivelul conducerii unităţilor de învăţământ" şi să ia măsurile care se impun acolo unde nu se respectă aceste principii.

Reprezentanţii Primăriei au precizat în comunicat că Sorin Apostu a participat, în data de 8 martie, la o acţiune publică în cadrul grădiniţei "Mica sirenă", scopul manifestării fiind de a promova, alături de reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet şi ai echipei clujene de baschet "U" Mobitelco, "importanţa practicării curente a sportului de către copiii clujeni de la cele mai fragede vârste".

"La momentul sosirii celor de la echipa «U» Mobitelco, celor de la Federaţia Română de Baschet şi primarului Sorin Apostu, conducerea grădiniţei a explicat că a organizat o mică surpriză, un moment artistic în cadrul căruia copiii vor prezenta un cântec, «imnul grădiniţei», dansuri populare şi coregrafie specifică majoretelor, grădiniţa fiind singura din oraş cu o echipă de majorete care participă săptămânal la meciurile unei echipe profesioniste de baschet, «U» Mobitelco", se mai arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, pentru a le da copiilor ocazia să îşi demonstreze rezultatul muncii de la repetiţii, în ciuda faptului că momentul artistic nu era prevăzut în programul manifestării, "invitaţii au acceptat această deviere de la programul iniţial".

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a constituit o comisie care va face verificări la Grădiniţa "Mica sirenă" din Cluj-Napoca, unde copiii au dansat, de 8 Martie, în faţa primarului Sorin Apostu, pe melodia imnului PDL "Verde-nrourat".

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de ISJ Cluj, conducerea instituţiei îşi exprimă dezaprobarea faţă de astfel de manifestări, care suprapun "în mod nedorit şi ilegal aspecte ale vieţii politice cu cele ale actului educativ".

"Considerăm regretabil incidentul şi ne exprimăm dezaprobarea faţă de astfel de manifestări, care suprapun în mod nedorit şi ilegal aspecte ale vieţii politice cu cele ale actului educativ. ISJ Cluj a solicitat direcţiunii Grădiniţei «Mica sirenă» explicaţii, a constituit o comisie care va verifica aspectele semnalate şi va lua măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare", se arată în documentul citat.

Directorul Grădiniţei "Mica sirenă" spune că regretă incidentul petrecut de 8 Martie, când copiii au dansat pe imnul PDL, şi susţine că nu a existat intenţia ca spectacolul să aibă "conotaţii politice", dar că acea piesă le-a plăcut copiilor, fiind ritmată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici