Cluj: USL strânge semnături împotriva desfiinţării judeţului şi a localităţilor

USL Cluj a început, luni, o acţiune de strângere de semnături în rândul locuitorilor judeţului, clujenii fiind chemaţi să se pronunţe în legătură cu reorganizarea administrativ-teritorială, proces care ar presupune desfiinţarea judeţului şi a localităţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6 afișări

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, şi-a manifestat, luni, într-o conferinţă de presă, speranţa că vor fi strânse câteva zeci de mii de semnături din partea clujenilor care nu doresc desfiinţarea judeţului, a comunelor, oraşelor şi municipiilor.

"În ultima şedinţă a CJ Cluj, colegii de la putere nu au dorit să introducă referendumul pentru reorganizare, având o reţinere să se întoarcă la popor. Am hotărât cu colegii din PNL ca USL Cluj să înceapă, de luni, o campanie de strângere de semnături, prin care dorim să consultăm populaţia judeţului, a comunelor, oraşelor şi municipiilor, dacă vor clujenii să se desfiinţeze localităţile lor şi judeţul Cluj. Sperăm să strângem până în septembrie câteva zeci de mii de semnături, iar în cazul viitoarelor dezbateri despre reorganizare vom veni cu argumentul că zeci de mii de cetăţeni nu vor desfiinţarea judeţului", a spus Lăpuşan.

Potrivit acestuia, pe listele de semnături va apărea titlul "Băsescu, Boc, Apostu şi Tişe vor să desfiinţeze judeţul Cluj şi comunele clujene!", clujenii având posibilitatea să semneze dacă nu sunt de acord cu acest lucru.

Primii care au semnat listele sunt preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, şi deputatul PNL, Horea Uioreanu.

Uioreanu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că acţiunea de strângere de semnături va avea loc în comun de PSD şi PNL în toate localităţile judeţului Cluj.

"Această campanie ne va arăta ce vrea populaţie şi care e starea de spirit din localităţile judeţului. Cred că vom avea succes", a spus deputatul liberal.

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a spus, la rândul său, că în municipiu se vor strânge semnături atât în cartiere, cât şi în zona centrală.

UDMR respinsese toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase declara că o comisie a reprezentanţilor coaliţiei urmează să analizeze până în toamnă subiectul regionalizării, în paralel urmând să aibă loc acţiunea guvernamentală de descentralizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici