CNA: Băsescu poate participa vineri, 23 noiembrie, la o emisiune a TVR

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu poate participa, vinerea viitoare, la o emisiune a TVR, cu 48 de ore înainte de ziua referendumului, răspunzând astfel unei scrisori trimise de postul public CNA.

2 afișări
Imaginea articolului CNA: Băsescu poate participa vineri, 23 noiembrie, la o emisiune a TVR

CNA: Băsescu poate participa vineri, 23 noiembrie, la o emisiune a TVR

Potrivit lui Răsvan Popescu, CNA a primit, joi, o scrisoare de la televiziunea publică, prin care Consiliului i se punea întrebarea dacă preşedintele Traian Băsescu poate participa vineri seara, cu 48 de ore înainte de ziua referendumului privind votul uninominal, la o emisiune a postului public.

"CNA a răspuns astăzi TVR că da, (preşedintele, n.r.) poate să participe, pentru că legea electorală interzice cu 48 de ore înainte de vot prezenţa candidaţilor şi dfuzarea de sondaje. Legea nu prevede nicio interdicţie cu privire la preşedinte", a declarat Răsvan Popescu.

Televiziunea publică a comunicat, pe 8 noiembrie, că, în cazul în care comisia parlamentară şi CNA vor considera oportun ca TVR să aloce şefului statului şi alţi timpi de antenă faţă de intervenţia din 5 noiembrie, pe tema referendumului, postul public îi va oferi acest spaţiu.

Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, luni, după şedinţa comisiei parlamentare pentru stabilirea şi monitorizarea timpilor de antenă în campania pentru referendumul privitor la introducerea votului uninominal, că TVR va iniţia negocieri cu Administraţia Prezidenţială pentru o nouă apariţie a preşedintelui Traian Băsescu la emisiunea specială pentru campanie.

Miercuri, Consiliul Naţional al Audiovizualului preciza, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că nu a impus restricţii cu privire la posibilitatea preşedintelui Traian Băsescu de a se exprima pe tema referendumului pentru votul uninominal la posturile publice şi private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici