CNC al PDL aprobă acordarea de către Colegiul Director a derogărilor de vechime pentru candidaturi

Consiliul Naţional al PDL a aprobat, sâmbătă, posbilitatea acordării de către Colegiul Director, la cerere, a unor derogări de la condiţia de vechime de cinci ani pentru cei care doresc să candideze la preşedinţia partidului.

Urmărește
8 afișări

Hotărârea a fost luată cu patru abţineri, una dintre acestea aparţinând deputatului PDL Silviu Prigoană.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a propus membrilor CNC această măsură.

Colegiul Director al PDL a dezbătut, vineri după-amiază, introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri seară, că liderii PDL au decis ca dacă un membru care vrea să candideze la prima funcţie în partid nu are cinci ani vechime, cum cere statutul, va putea obţine o derogare, aceasta urmând să fie acordată de către Colegiul Director.

Europarlamentarul Cristian Preda şi deputatul Sever Voinescu au susţinut, luni, în BPN, acordarea unei derogări de la criteriul vechimii, astfel ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate de BPN.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, i-a urat succes lui Cristian Preda, în varianta în care acesta îşi va depune candidatura la preşedinţia PDL, adăugând că a susţinut acordarea derogării de la criteriul vechimii prevăzut de Statut pentru candidaţii la şefia partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici