Cioc a menţionat că şoferii care vor deservi coloanele oficiale sunt profesionişti, subofiţeri de la instituţii care ţin de siguranţa naţională, cum ar fi ministerele Apărării, Internelor, SRI şi SPP.
Potrivit generalului, riscurile legate de summit-ul NATO, din punct de vedere al securităţii, nu sunt mai mari decât cele specifice altor evenimente, iar SPP are experienţă în acest domeniu. El a dat ca exemplu sommet-ul francofoniei şi summit-ul preşedinţilor din sud-estul Europei, desfăşurat la Mamaia.
La rândul său, colonelul Cristian Jinga, şeful serviciului Transporturi din SPP, a declarat că şoferii din coloanele oficiale au făcut o pregătire cu reprezentanţii constructorilor autovehiculelor pentru a obţine toate detaliile tehnice legate de acestea şi, astfel, pentru a putea cunoaşte cât mai în detaliu maşinile. El a menţionat că şoferii au fost antrenaţi pentru situaţii speciale care pot apărea la evenimente precum summit-ul din aprilie.
Jinga a mai spus că maşinile oficiale de la summit au în jur de 300 de cai putere şi pot rezista, dat fiind blindajul, la gloanţe de pistol şi de pistol-mitralieră.
Potrivit informaţiilor furnizate până în prezent de MAE, Mercedes şi Ford vor pune la dispoziţie 70 de limuzine şi, respectiv, 400 de maşini pentru coloanele oficiale ale delegaţiilor care vor participa la summit-ul NATO din aprilie.