- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNSAS aduce o nouă probă în procesul pe care i l-a intentat Rodica Stănoiu
Cercetătorii CNSAS au găsit în arhive o cerere scrisă de Rodica Stănoiu şi adresată, în anii '80, serviciului de paşapoarte, notă cu care poate fi comparat scrisul de mână al fostului ministru al Justiţiei, presupus a apărea într-o serie de note informative atribuite acesteia.
CNSAS aduce o nouă probă în procesul pe care i l-a intentat Rodica Stănoiu (Imagine: Mediafax Foto)
Rodica Stănoiu a contestat la CNSAS faptul că scrisul de mână ce apare într-o serie de note informative redactate sub nume conspirativ şi găsite în diferite dosare din arhiva fostei Securităţi seamănă cu al său. După mai multe expertize, comparând scrisul din notele informative găsite cu un document parlamentar semnat de Rodica Stănoiu, CNSAS a decis că scrisul este al fostului ministru, apreciind că aceasta a făcut poliţie politică.
Stănoiu a contestat decizia, susţinând că documentul parlamentar cu care notele informative au fost comparate a fost scris de o secretară de-a sa.
"Am găsit un document olograf scris şi semnat de doamna Stănoiu, cu care notele acelea pot fi comparate. O nouă expertiză ar putea lămuri ceea ce nouă ne este clar: scrisul din notele informative găsite seamănă izbitor cu cel despre care doamna Stănoiu spune că este al secretarei de la Parlament şi cu cel din cererea găsită acum în arhivele de la paşapoarte", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din CNSAS.
Aceleaşi surse au declarat că avocatul Rodicăi Stănoiu "a venit revoltat şi a făcut valuri pe la sediul CNSAS" pentru a vedea documentul, înainte ca acesta să fie remis instanţei, însă a fost refuzat.
Numele Rodicăi Stănoiu a apărut, la începutul lunii august 2006, între cele ale politicienilor care ar fi colaborat cu Securitatea. În decembrie 2006, Colegiul a decis că fostul ministru PSD al Justiţiei a colaborat cu Securitatea, luând, cu şapte voturi "pentru", două abţineri şi niciun vot împotrivă, o decizie în acest sens.
Stănoiu a contestat a doua zi decizia Colegiului, tot la CNSAS, aşa cum prevedea vechea lege de funcţionare a instituţiei. Contestaţia i-a fost însă respinsă în şedinţa din 6 februarie 2007, un singur membru al Colegiului votând cu această ocazie în favoarea fostului ministru al Justiţiei.
Înainte de judecarea contestaţiei la CNSAS, Rodica Stănoiu, însoţită de avocatul său, le-a povestit în mai multe rânduri membrilor Colegiului CNSAS versiunea proprie privind notele informative ce îi sunt atribuite, reiterând faptul că acestea sunt falsificate, reprezentând "o plastografie". Audierile au fost făcute la cererea Rodicăi Stănoiu.
Surse din Colegiul CNSAS declarau atunci agenţiei MEDIAFAX că, în timpul uneia dintre audieri, care a durat aproape două ore, Stănoiu le-a explicat membrilor Colegiului că "cineva" i-a plastografiat scrisul de mână într-o serie de note care au fost ulterior inserate în mai multe dosare.
Argumentele invocate atunci de Stănoiu şi de apărătorul său au fost unele tehnice.
Mircea Dinescu, membru al Colegiului instituţiei, aprecia înainte de prima decizie a CNSAS că dosarul Stănoiu a căpătat o tentă SF, astfel că poetul a declarat, glumind, că ar fi oportună o expertiză realizată de extratereştri.
"Deşi nu multe persoane s-au bucurat de atâta clemenţă din partea Colegiului, am decis totuşi să-i acordăm doamnei Stănoiu posibilitatea unei noi expertize. Cazul dânsei, cu toate nelămuririle legate de scrisul de mână şi de autorul acesteia, a căpătat tente science-fiction şi de aceea nu m-ar mira să chemăm şi experţi de pe alte planete", a declarat, glumind, Mircea Dinescu.
Anterior audierii lui Stănoiu din 21 noiembrie 2006, Mircea Dinescu anunţa oficial, într-o conferinţă de presă organizată în stradă, pe trotuarul din faţa sediului instituţiei, că grafologul angajat de Consiliu pentru a expertiza documentele atribuite unor posibili foşti colaboratori, care însă acum nu şi le mai asumă, a confirmat că scrisul de mână ce se regăseşte în notele despre care se spune că aparţin Rodicăi Stănoiu seamănă cu scrisul acesteia.
Conform lui Dinescu, expertul a apreciat că scrisul din notele atribuite Rodicăi Stănoiu "seamănă" cu cel al senatorului PSD, fără a i se spune acestuia în ce speţă se pronunţă.
Ulterior, opinia expertului s-a concretizat în concluziile unei expertize oficiale. Stănoiu a solicitat însă Colegiului realizarea unei noi expertize, la care să participe şi un specialist grafolog de la Institutul de Expertize Criminalistice.
Surse din Colegiu declarau, la începutul lunii noiembrie 2006, că şi a doua expertiză realizată în cauză a fost încheiată, iar rezultatul său îi este tot defavorabil fostului ministru PSD în guvernul Năstase, actual senator PC.
Fiindu-i respinsă contestaţia la CNSAS, Stănoiu se află, în prezent, în proces cu instituţia, nemulţumită că aceasta şi-a păstrat decizia de colaborare cu Securitatea în cazul său.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46