- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.05.2016, 17:39)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coaliţia pentru familie doreşte modificarea Constituţiei în aşa fel încât căsătoria să fie definită drept o uniune între o femeie şi un bărbat: "Această iniţiativă este pentru familia tradiţională, care poate da naştere la copii"
La Senat a fost depusă luni o iniţiativă cetăţenească de schimbare a Constituţiei, în sensul definirii căsătoriei ca uniune între o femeie şi un bărbat, iniţiatorii susţinând însă că nu sunt intoleranţi şi că respectă comportamentul sexual al oricărui om.
Urmărește
3458 afișări
Coaliţia pentru familie doreşte modificarea Constituţiei în aşa fel încât căsătoria să fie definită drept o uniune între o femeie şi un bărbat: "Această iniţiativă este pentru familia tradiţională, care poate da naştere la copii"
Iniţiativa a fost însoţită de o scrisoare de 300 de metri, semnată pe treptele Senatului de mai mulţi voluntari ai Coaliţiei pentru familie. De asemenea, iniţiatorii au ataşat proiectului de revizuire a Constituţiei un camion de documente, printre care şi trei milionane de semnături şi au subliniat că sunt susţinuţi de toate cultele religioase şi de toate etniile din România.
Viorel Pătrana, reprezentant al Federaţiei Asociaţiilor de români din Europa, a spus că s-a alăturat iniţiativei pentru că susţine "normalitatea" şi că abordarea "fie din perspectiva paradigmei religioase, fie a paradigmei sociologice" arată că "normalitatea" poate fi doar o familie heterosexuală, având în vedere că "specia umană nu poate supravieţui altfel".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Nu suntem intoleranţi, respectăm comportamentul sexual al oricărui om. În acelaşi timp însă nu putem să substituim ideea de normalitate prin acte individuale pe care le respectăm, dar cred că în spaţiul privat, acolo le este locul", a susţinut Pătrana.
Pătrana a mai afirmat că este necesară schimbarea Constituţiei în acest sens pentru că "există cercuri de lobby foarte puternice la nivel european şi chiar mondial care speculează această ambiguitate şi ei vor, la rândul lor, ca în Constiuţie să se specifice că familia este o uniune între două persoane."
Mircea Tudor, membru al Coaliţiei pentru familie, a spus că faptul că a ajuns la Senat un camion cu semnături dovedeşte că "poporul român are voinţă, conştiinţă şi chiar ştie să facă ceva când are cu adevărat un obiectiv major". "Această iniţiativă nu este împotriva a nimic, este pentru familia tradiţională este alcătuită din bărbat şi femeie, care poate da naştere la copii", a susţinut Alina Toma, membru al comitetului de iniţiativă, întrebată dacă iniţiativa este împotriva parteneriatului civil.
Potrivit articolului 48 din Constituţie, "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".
Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot, cu condiţia ca aceştia să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe