Coclici (PSD) îi cere demisia lui Funeriu pentru rezultatele slabe la examenul de bacalaureat

Deputatul PSD de Alba Radu Coclici îi cere ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să îşi dea demisia pentru a-şi asuma "rezultatele dezastruoase ale sistemului de învăţământ", precizând că promovabilitatea scăzută la bacalaureat este consecinţa reformelor sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

10 afișări

Radu Coclici a transmis, luni, un comunicat de presă, în care îi cere ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să îşi dea demisia deoarece promovabilitatea de 44,47 la sută la examenul de bacalaureat din acest an nu reflectă nici oglinda societăţii, nici incapacitatea elevilor, nici nepriceperea profesorilor, ci doar incompetenţa acestuia.

"În orice ţară democratică şi civilizată primul lucru pe care l-ar fi făcut ministrul învăţământului după un astfel de rezultat ar fi fost demisia, de onoare sau dezonoare. Ministrul Funeriu trebuia să-şi asume aceste rezultate dezastruoase ale sistemului de învăţământ, culminate cu cel mai mic coeficient de promovabilitate a examenului de bacalaureat din ultimii 20 de ani. Funeriu trebuia să-şi anunţe frumos demisia luni dimineaţă, nu să dea românilor lecţii nefireşti de morală şi determinare", spune Coclici.

Deputatul PSD de Alba afirmă că rezultatele foarte slabe ale candidaţilor la examenul de bacalaureat din acest an reprezintă şi consecinţa "prestaţiei" lui Daniel Funeriu la conducerea Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

"Nu poţi să priveşti aceste rezultate ca din avion şi să spui că nu ai nici o vină! Păi dacă este aşa, ce-ai făcut dumneata domnule ministru în ultimii doi ani la acest minister? Nu ai făcut nimic bun, dacă acestea sunt rezultatele reformelor tale, este clar. Dacă mai are puţină demnitate, nu e târziu ca Funeriu să demisioneze cât mai repede până nu se va acoperi şi mai mult de penibil! Poate îi va şopti acest lucru secretara de stat a domniei sale (secretarul de stat Oana Badea - n.r.)", susţine Coclici.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47 la sută la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici