Colegiul Director PDL aprobă alegerea uninominală a prim-vicepreşedinţilor şi secretarului general

Colegiul Director al PDL a decis, vineri seară, să propună Consiliului Naţional de Coordonare ca cei patru prim-vicepreşedinţi ai formaţiunii şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Urmărește
2 afișări

Colegiul Director al PDL a discutat, vineri după-amiază, introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii.

Propunerea privind modul de alegere a conducerii a fost aprobată în Colegiu, care va face recomandarea Consiliului Naţional de Coordonare, care se va reuni sâmbătă.

O modificare propusă la statut este ca membrii care doresc să promoveze o moţiune pentru obţinerea conducerii partidului să depună proiectul cu cel puţin 30 de zile înainte, faţă de 40 de zile, cum este în prezent, însoţit de numele liderului şi semnăturile a 35 de membri care formează grupul de promovare.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate din turul 1 sau 2, va deveni preşedinte al partidului, iar cei 35 de semnatari vor deveni membri ai CNC. În textul actual al statutului se prevede că din cei 35 semnatari, primii 4 vor deveni prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar al cincilea va fi secretar general. În propunerea de modificare a statutului, adoptată de Colegiu, se prevede că cei 4 prim-vicepreşedinţi, secretarul general se aleg prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi.

Colegiul Director al PDL a decis să propună conducerii democrat-liberale ca pe 14 mai să aibă loc Convenţia Naţională, la ora 11, la Palatul Parlamentului, cu 30 de zile înainte de această dată urmând să expire termenul de depunere a moţiunilor, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici