Colonel de la Secretariatul General al Guvernului suspectat de tranzacţii cu imobile, REŢINUT după ce a primit mită 30.000 de euro

Un colonel detaşat la Secretariatul General al Guvernului a fost reţinut de DNA, fiind prins când primea mită suma de 30.000 de euro, el fiind acuzat, de asemenea, că ceruse peste 10.000 de euro unei persoane ca să intervină la directorul RAPPS pentru adjudecarea unui imobil la un preţ subevaluat.

Urmărește
569 afișări
Imaginea articolului Colonel de la Secretariatul General al Guvernului suspectat de tranzacţii cu imobile, REŢINUT după ce a primit mită 30.000 de euro

Colonel de la Secretariatul General al Guvernului suspectat de tranzacţii cu imobile, REŢINUT după ce a primit mită 30.000 de euro (Imagine: Catalin Lutu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de DNA, procurorii militari ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Ştefan Enache, colonel în cadrul U.M. 02999, detaşat la Secretariatul General al Guvernului, pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Conform anchetatorilor, în 8 decembrie Ştefan Enache a cerut unei persoane peste 10.000 euro pentru a interveni pe lângă directorul Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influenţă, pentru ca acesta să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitaţie, a unui imobil din Capitală la un preţ mult subevaluat. Imobilul astfel achiziţionat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărţit între Enache şi persoana respectivă.

Luni, Enache a fost prins în flagrant când primea 30.000 de euro.

”În acelaşi context, în 14 decembrie Enache Ştefan a primit efectiv suma de 30.000 euro de la un intermediar indicat pentru a asigura achiziţionarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, precizează DNA.

Marţi, Ştefan Enache va fi dus la Tribunalul Militar Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a robatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici