COM: Băsescu are alte "stele". Oare vor străluci?

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 28 februarie.)

Urmărește
3 afișări

După ce a criticat tripleta BVB, spunând că "stelele" partidului nu fac nimic pentru imaginea PDL, Traian Băsescu aduce noi "stele" în Modrogan, a căror ascensiune spre conducerea formaţiunii democrat-liberale pare a fi intrat în linie dreaptă.

"Niciodată nu rămân fără soluţii", spunea Traian Băsescu în urmă cu câteva zile, tocmai când părea a fi scăpat din mână frâiele PDL, pentru că, deşi a cerut înlocuirea lui Emil Boc de la şefia Guvernului, acesta nu se dă dus. "Deocamdată", ar răspunde fidelii şefului statului.

Şi iată că imediat după încheierea Congresului UDMR - termenul avansat chiar de Băsescu pentru reluarea discuţiilor din PDL pe tema relansării încrederii în partid şi în Guvern - liderii democrat-liberali au avut o şedinţă lungă, duminică seară, în Modrogan, la care au fost prezente şi personaje ce până acum păreau a avea doar rolul de cârcotaşi pe blog. Iar o nouă tripletă, formată de această dată din pro-prezidenţialii Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, obţine succese şi seara (la şedinţa de taină din Modrogan), şi dimineaţa (cu unanimitatea BPN). Acceptarea derogării de vechime pentru candidatura la şefia formaţiunii va fi cel mai probabil consfinţită sâmbătă, la CNC, iar de aici drumul spre şefia PDL este deschis trio-ului Macovei-Preda-Voinescu, la care s-ar putea adăuga alţi proaspeţi membri ai partidului, precum ministrul de Externe, care s-a grăbit să salute victoria de etapă a "prietenilor" săi, deşi se afla în vizită oficială în Israel.

De altfel, candidatul la preşedinţia PDL trebuie să prezinte şi o listă de 35 de susţinători ai moţiunii sale. Cele 35 de nume din partid pe care Cristian Preda, cel care va fi aproape sigur candidatul noii generaţii pedeliste, ar putea arăta şi susţinerea pe care acesta o are în PDL şi şansele de a câştiga şefia partidului. Cel mai important, însă, Cristian Preda are susţinerea lui Traian Băsescu. De altfel, el i-a fost consilier la Cotroceni, post pe care l-a părăsit după ce a obţinut un mandat de europarlamentar din partea PDL, în 2009.

Cu o vechime de doi ani în partid, Cristian Preda ar putea fi propulsat la şefia PDL, fiind probabil cartea pe care mizează Traian Băsescu pentru recâştigarea electoratului pentru 2012 şi, de ce nu, pentru 2014.

O primă lecţie se pare că a şi învăţat-o Preda de la Băsescu. Dacă în primăvara lui 2010 spunea că nu candidează la şefia PDL pentru că nu vrea să profite de "o excepţie la Statut" şi că "nu poţi avea o responsabilitate într-un partid dacă vrei să asumi în mod serios un mandat european, care te ţine departe de casă patru zile pe săptămână", la nici un an, el a susţinut (şi obţinut) în BPN excepţii la Statut, iar drumul Bucureşti-Strasbourg îi pare ceva mai scurt.

Dacă în Modrogan lucrurile încep să prindă contur, la Palatul Victoria încă nu s-a ridicat ceaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici