- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.10.2012, 18:24)
- Eliana Radulescu , Andi Manciu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia de anchetă privind activitatea autorităţilor în cazul votului la referendum, votată în plenul Senatului
Senatul a decis, luni, înfiinţarea unei Comisii de anchetă privind activitatea desfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie 2012, propusă de senatori PSD şi PNL.
Urmărește
990 afișări
Comisia de anchetă privind activitatea autorităţilor în cazul votului la referendum, votată în plenul Senatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Iniţial, pe ordinea de zi a Senatului s-a aflat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă privind abuzurile semnalate în cercetările desfăşurate de organele statului în cazul votului de la referendumul din 29 iulie 2012, formulare propusă de PSD şi PNL, care însă a fost modificată la propunerea senatorului PNL Ioan Ghise.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Amendamentul lui Ghişe a fost adoptat cu 62 de voturi "pentru" şi două abţineri, iar hotărârea privind înfiinţarea acestei comisii a întrunit 59 de voturi "pentru" şi trei abţineri.
Potrivit votului dat de senatori, din această comisie de anchetă vor face parte senatorii Georgică Severin, Toni Greblă, Ioan Chelaru şi Sorin-Constantin Lazăr, propuşi de grupul PSD, Ioan Ghişe şi Cristian David, propuşi de PNL, Albert Almos, propus de grupul UDMR şi Vasile Nedelcu, nominalizat de UNPR.
În cadrul dezbaterilor, liderul Grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a spus că senatorii democrat-liberali nu vor participa la votul pentru înfiinţarea acestei comisii, nu îşi vor desemna reprezentanţi şi că vor ataca la Curtea Constituţională o eventuală decizie în acest sens a Senatului.
"PDL nu o să intre în această capcană, nu o să o să ne desemnăm membri în comisia aceasta", a ţinut să precizeze acesta, adăugând că iniţiativa este "nelalocul ei" şi încalcă principiile democratice şi constituţionale.
"Unul dintre lucrurile esenţiale într-o democraţie este ca o putere să se opună altei puteri, prin urmare puterile să fie corect separate în stat, ceea ce, în cazul de faţă nu se întâmplă. Se pronune ca noi, legislativul, să intrăm peste Ministerul Public, şi să cercetăm ceea ce au făcut aceştia în atribuţiile lor de serviciu. Puterea ne propune cu această ocazie ca să se investigheze de către legislativ chestiuni legate de un referendum care a fost organizat chiar de actuala putere", a spus el.
"Această hotărâre o vom contesta la Curtea Constituţională, care, Slavă Domnului, de câtva timp încoace are din nou dreptul să se refere şi la hotărârile Parlamentului", a anunţat parlamentarul.
Înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus la vot, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a cerut să se facă apelul nominal, invocând faptul că în sală sunt prea puţini senatori, astfel încât nu sunt întrunite condiţiile necesare desfăşurării lucrărilor.
După apelul nominal, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Petru Filip a constat prezenţa la lucrări a doar 59 de parlamentari, el evitând să declare, pentru moment şedinţa închisă, fapt care a adus critici din partea lui Cristian Rădulescu.
După un nou apel nominal s-a constat prezenţa la lucrări a 69 de senatori, şedinţa fiind reluată.
Vicepreşedintele Senatului Petru Filip a anunţat, luni, că Biroul Permanent al acestei Camere a decis introducerea pe ordinea de zi a plenului a constituirii comisiei de anchetă privind referendumul de demitere a preşedintelui din 29 iulie, ponderea fiind aceea în care USL ar deţine majoritatea.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe