Comisia de Muncă a Camerei trebuie să depună raportul la Legea asistenţei până în 14 noiembrie
Potrivit lui Mircovici, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit marţi că deputaţii pot depune până în 11 noiembrie amendamentele la proiectul Legii privind asistenţa socială, urmând ca membrii Comisiei de muncă să elaboreze raportul până în 14 noiembrie.
Mircovici a mai spus că este necesar ca legea să fie adoptată cât mai repede de Camera Deputaţilor, pentru ca Parlamentul să analizeze apoi proiectul bugetului de stat pe anul 2012.
„Probabil că va intra cât mai curând în plenul Camerei Deputaţilor, pentru că e necesar pentru buget”, a precizat Mircovici referitor la proiectul Legii asistenţei sociale.
Legea privind asistenţa socială va fi adoptată de Camera Deputaţilor cel mai târziu săptămâna viitoare, a declarat luni vicepreşedintele Camerei, deputatul PDL Ioan Oltean.
„Astăzi (luni – n.r.) se va comunica la Senat adoptarea tacită a legii asistenţei sociale. Mâine dimineaţă (marţi – n.r.) a fost convocată o şedinţă a Biroului Permanent pentru a repartiza proiectul la comisiile de specialitate şi va intra pe ordinea de zi a comisiilor sesizate, astfel încât cel târziu de mâine într-o săptămână, la şedinţa de vot, ea să fie adoptată”, preciza Oltean după şedinţa grupului deputaţilor PDL cu premierul Emil Boc.
Legea asistenţei sociale a fost adoptată tacit de Senat în 3 noiembrie, în varianta Executivului, în condiţiile în care şedinţa de luni a acestei Camere, ultima înainte de acest termen, a fost suspendată din lipsă de cvorum, fără ca proiectul să fie dezbătut, pentru că senatorii PDL au părăsit plenul.
Proiectul primise iniţial raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei pentru muncă şi a Comisiei pentru drepturile omului.
Actul normativ are caracter organic şi urmează să intre în dezbaterea Camerei, for decizional.
Dezbaterile la proiectul Legii asistenţei sociale au fost blocate mai multe săptămâni în Senat.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că legile privind reforma sănătăţii, asistenţa socială şi numirile de judecători la ICCJ vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, pentru că s-a dovedit că nu pot fi trecute prin Parlament.