Comisia de politică externă nu a elaborat declaraţia privind oficialii ungari, din lipsă de cvorum

Comisia de politică externă a Camera Deputaţilor nu a reuşit, miercuri, din lipsă de cvorum, să elaboreze un proiect de hotărâre privind adoptarea unei declaraţii de condamnare a mesajelor unor oficiali ungari.

1 afișare

Preşedintele Comisiei, Attila Korodi, a precizat că şedinţa comisiei nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 5 deputaţi din totalul de 23 de membri.

"Nu s-a întrunit procedura şi nu s-a luat o decizie, conform regulamentului", a adăugat Attila Korodi, care a precizat că membrii comisiei aveau termen până miercuri să elaboreze un proiect de hotărâre pe tema mesajelor oficialilor ungari.

Attila Korodi a mai spus că va informa Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu s-a putut lua o decizie în Comisia de politică externă, iar Biroul Permanent va decide ce se va întâmpla mai departe.

"Biroul Permanent va decide şi (declaraţia - n.r.) poate să intre în plen şi fără raportul comisiei", a explicat Attila Korodi.

Reprezentanţii PSD şi ai PNL au solicitat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, discutarea şi votarea Declaraţiei de condamnare a mesajelor unor oficiali ungari, însă democrat-liberalii au susţinut că trebuie aşteptat un punct de vedere al comisiei de politică externă.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca proiectul de declaraţie referitor la mesajele liderilor politici ungari să fie elaborat de către Comisia de politică externă, până miercuri cel târziu, astfel încât acesta să intre în dezbaterea plenului Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici