Comisia de Regulament elimină obligativitatea prezentării la comisii a celor invitaţi la audieri

Comisia pentru Regulament a Senatului a decis, joi, să elimine din Regulamentul acestei Camere articolul care prevede obligativitatea persoanelor invitate la audieri de a se prezenta în faţa comisiilor de anchetă, a declarat preşedintele comisiei, Constantin Dumitru (PDL).

Urmărește
9 afișări

El a precizat că această problemă va fi reglementată printr-un viitor proiect de lege.

În opinia sa, repsectiva prevedere trebuia eliminată având în vedere faptul că, potrivit unei hotărâri a Curții Constituţionale, senatorii nu pot prevedea în Regulamentul propriu obligaţii pentru alte persoane.

Constantin Dumitru a mai spus că nu doar eliminarea acestei obligaţii pentru reprezentanţii unor instituţii publice, ci şi faptul că nu există nicio prevedere legală care să impună acestora obligaţia de a transmite comisiilor de anchetă informaţiile solicitate constituie probleme care trebuie să fie rezolvate.

"Voi discuta cu omologul meu de la Camera Deputaților să iniţiem, eventual împreună, un proiect de lege referitor la răspunderea instituţiilor publice în cadrul anchetelor parlamentare. Voi discuta, de asemenea, cu ministrul Valentin Iliescu această problemă, poate vrea Guvernul să vină cu o reglementare în acest sens", a mai afirmat senatorul democrat-liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici