- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.04.2015, 17:25)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia de revizuire a Constituţiei, în impas. Chelaru: Fără înţelegere politică, activitatea inutilă
Comisia de revizuire a Constituţiei nu a ajuns, marţi, la nicio concluzie, parlamentarii PNL solicitând reluarea discuţiilor de la principii şi teze, preşedintele comisiei, senatorul PSD Ion Chelaru susţinând că, dacă nu se se va ajunge la o înţelegere politică, activitatea comisiei este discutabilă.
Urmărește
267 afișări
Comisia de revizuire a Constituţiei, în impas. Chelaru: Fără înţelegere politică, activitatea inutilă (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a a spus că acum este o altă conjunctură politică şi trebuie reluate discuţiile de la principiile şi temele revizuirii Constituţiei, în timp de senatorul PSD Ion Chelaru a arătat că, în prezent, comisia se află în faza de redactare a raportului asupra proiectului de revizuire.
"Suntem într-o altă conjuctură politică şi în acest moment dorim să modificăm Constituţia, dar în nişte condiţii în care să ne putem afirma tezele şi credinţele noastre", a afirmat Nicolăescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Suntem în faza de redactare a raportului pe reviziuire, dumneavoastră propuneţi să o luăm înapoi", a replicat Chelaru.
Membrii comisiei au decis, în final, să se întâlnească în 12 mai, pentru a vedea care sunt temele principale agreate de partide pentru a vedea dacă există un consens, sau dacă activitatea comisiei îşi mai are rostul.
După şedinţă, preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei, Ion Chelaru a declarat că a constat o schimbare de opinie a parlamentarilor liberali şi nu crede că, în perioada următoare, se va putea desfăşura activitatea normală a comisiei.
"Din păcate, am constatat o anumită schimbare a colegilor de la PNL, care probabil au o altă opinie în privinţa actulalului proiect, deşi împreună am lucrat doi ani şi jumătate.Intuind acest lucru ieri, la întâlnirea de la preşedinte, am ridicat această chestiune. Dumnealui a spus că susţine, în cadrul unui proces de modernizare a României, procesul de revizuire a Constituţiei. Am rugat să pună în discuţia colegilor liberali. Efectele le-am văzut astăzi, în sensul în care nu cred că, în perioada următoare, vom putea desfăşura activitatea normală a comisiei, colegii liberali urmând să aibă o opinie, după ce vor reanaliza textele asupra cărora au lucrat împreună cu noi. Sunt dezamăgit, dar o să-mi treacă, asta este în politică, întotdeauna părereile de la început nu sunt cele de la sfârşit", a explicat Chelaru.
El a adăugat că, în condiţiile în care nu există înţelegere politică, este discutabilă activitatea comisiei în continuare.
"În această comisie nu se pot lua decizii decât cu votul a două treimi, în condiţiile în care nu există şi o înţelegere politică, este discutabilă activitatea în continuare a comisiei. Îmi pare rău, este o activitate de doi ani şi jumătate, a trecut un proiect de CC, Comisia de la Veneţia, încă sper la bunele intenţii şi la ideea de a face o Constituţie revizuită. Dacă nu, o să vedem la şedinţa pe care am convocat-o în 12 mai care este şi poziţia colegilor liberali, dacă mai agrează din textele adoptate, dacă mai continuăm procedura. Am dorit un proces de revizuire să aşeze Constituţia pe baze solide, să limpezească raporturile între instituţiile statului, pentru a nu apela mereu la CC, să introducem şi noţiunea de regiune în cadrul Constituţiei", a adăugat Chelaru.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Chelaru: Comisia de revizuire a primit amendamentele la Constituţie, marţi încep discuţiile pe text
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 08:46
Trump ameninţă să redobândească controlul asupra Canalului Panama