- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de candidat
Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de candidat, un pas simbolic pe drumul lung către aderarea la Uniunea Europeană.
Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina şi Repunlica Moldova să primească statutul de candidat
Executivul UE a aprobat vineri acest lucru, dar cele două ţări vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii în viitor în ceea ce priveşte statul de drept, justiţia şi lupta împotriva corupţiei.
Recomandarea este deosebit de semnificativă pentru Ucraina, care a investit atât de mult din viitorul său politic într-o relaţie mai strânsă cu Europa, deoarece caută sprijin moral pentru a contracara agresiunea rusă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Ucraina este un stat european care a dovedit din plin că aderă la valorile pe care se bazează Uniunea Europeană", se arată în recomandare. "Prin urmare, Comisia recomandă ca Ucrainei să i se acorde statutul de candidat, în condiţiile în care aceasta va lua o serie de măsuri specifice.
Recomandările Comisiei Europene vor trebui aprobate de Consiliul Uniunii Europene şi de Parlamentul European.
Nu este clar cât va dura procesul de integrare sau dacă se va finaliza. Spre exemplu, negocierile pentru integrarea Albaniei, Macedoniei de Nord şi Muntenegrului stagnează de câţiva ani, iar Turcia a primit statutul de candidat din 1999 şi nu se întrevăd perspective de aderare la UE.
Multe state europene se opun aderării rapide a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei la UE. Portugalia şi Olanda consideră că acordarea statutului de candidat este o decizie pur simbolică, afirmă oficiali europeni citaţi de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO